Τριτος κορυφαιος ευρωπαικος προορισμος για το 2014 η κωνσταντινουπολη...

10:35 10/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Μεγάλη η διάκριση της Κωνσταντινούπολης σε τρίτο ευρωπαϊκό προορισμό για τουρισμό ή για δουλειές, σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη της διεθνούς πιστωτικής κάρτας Mastercard. Σε όλη την Ευρώπη η Κωνσταντινούπολη...
είναι ο τρίτος δημοφιλής προορισμός μετά το Λονδίνο, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ το Παρίσι το ακολουθεί πιστά στη δεύτερη θέση.

Όμως, η «επιτυχία» της πόλης του Βοσπόρου δεν σταματά εδώ, αφού πάλι σύμφωνα με τον ίδιο δείκτη της Mastercard
και σε παγκόσμιο επίπεδο η Κωνσταντινούπολη κατακτά με άνεση την πέμπτη θέση ως δημοφιλής προορισμός, μετά το Λονδίνο, το Παρίσι, την Μπανγκόκ και την Σιγκαπούρη!

Δεν είναι αδικαιολόγητα τα διθυραμβικά σχόλια του τουρκικού Τύπου, που θεωρεί ότι η Πόλη είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενη και το 2013 φιλοξένησε 9.870.000 επισκέπτες, ενώ το 2014 θα έχει αύξηση στον τουρισμό σε ποσοστό 17,5% και θα δεχθεί συνολικά 11.600.000 τουρίστες!

Αν η ανάπτυξη της Κωνσταντινούπολης συνεχιστεί με τους σημερινούς ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης, τότε σε βάθος πενταετίας υπολογίζεται να έχει εκτοπίσει το Παρίσι από την δεύτερη θέση του καλύτερου ευρωπαϊκού προορισμού.

Η Ann Cairns, πρόεδρος Διεθνών Αγορών της Mastercard, δήλωσε ότι η κατάταξη των πόλεων με βάση τον δείκτη της πιστωτικής κάρτας, εκτελείται με βάση τα αεροπορικά ταξίδια που γίνονται, είτε για επιχειρηματικούς, είτε για προσωπικούς λόγους και η Mastercard διασφαλίζει σε καταναλωτές και επιχειρήσεις ασφαλείς οικονομικές συναλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την Mastercard σε ό,τι αφορά τις δαπάνες των επισκεπτών στην Κωνσταντινούπολη η πόλη κατατάσσεται τέταρτη στην Ευρώπη, αφού οι τουρίστες που την επισκέπτονται το 2014 αναμένεται να ξοδέψουν συνολικά 9,38 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσόν που αντιστοιχεί σε αύξηση εισοδήματος κατά 1,351 δολάρια για κάθε κάτοικο της πόλης.

Σύμφωνα με τον Başaran Ulusoy, πρόεδρο του Συνδέσμου Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, η χώρα αναμένει για φέτος αριθμό ρεκόρ τουριστών που θα αγγίξει τα 43 εκατομμύρια!

Οι δέκα ευρωπαϊκές πόλεις που αποτελούν Top προορισμούς για τους επισκέπτες σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη της Mastercard είναι:

1. Λονδίνο

2. Παρίσι

3. Κωνσταντινούπολη

4. Μαδρίτη

5. Φρανκφούρτη

6. Ρώμη

7. Βαρκελώνη

8. Μιλάνο

9. Άμστερνταμ

10. Βιέννη
Keywords
Τυχαία Θέματα