Τριμηνη κρατηση στο λε πεν για αρνηση εγκληματων πολεμου

18:04 16/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Το Εφετείο του Παρισιού καταδίκασε σήμερα σετρίμηνη κράτηση με αναστολή και επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ τον πρώην ηγέτη της ακροδεξιάς Ζαν-Μαρί Λε Πεν για τις δηλώσεις του ότι.... η γερμανική κατοχή της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν ήταν «ιδιαιτέρως απάνθρωπη».

Η ποινή σε δεύτερο βαθμό «για άρνηση των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας» έρχεται να κυρώσει την τιμωρία που επέβαλε στον Λε Πεν το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας το 2008.
Ο Λε Πεν και ο δικηγόρος του απουσίαζαν
κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας της έδρας.
Στις 8 Φεβρουαρίου 2008, το πταισματοδικείο των Παρισίων έκρινε ένοχο τον ηγέτη του Εθνικού Μετώπου ως «απολογητή εγκλημάτων πολέμου» και ως «αρνητή εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας», έπειτα από σχετικά σχόλιά του, τα οποία είχαν δημοσιευθεί τον Ιανουαρίου του 2005 στο ακροδεξιό εβδομαδιαίο έντυπο Rivarol.
Τότε, ο Λε Πεν είχε δηλώσει: «στη Γαλλία, τουλάχιστον, η γερμανική κατοχή δεν υπήρξε ιδιαιτέρως απάνθρωπη, ακόμη και εάν σημειώθηκαν τραμπουκισμοί, πράγμα αναπόφευκτο σε μία χώρα με έκταση 550.000 χλμ.2».
Πολλές φορές υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές -στην αναμέτρηση του 2002 είχε κατορθώσει να περάσει στον δεύτερο και αποφασιστικό γύρο- ο 83χρονος Λε Πεν παρέδωσε τα ηνία του κόμματός του τον Ιανουάριο του 2011 στην κόρη του Μαρίν, επίσης υποψήφια στις φετινές προεδρικές εκλογές. Ο Λε Πεν εξακολουθεί να διατηρεί την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα