Τριμερης μερκελ - ολαντ - καμερον με θεμα τη συρια...

Έντονο παρασκήνιο εξελίσσεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η Γερμανίδα ...καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, είχαν μια σύντομη συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και συντονισμό δράσης.

Η συνάντηση διήρκησε λίγο λιγότερο από μια ώρα και κύρια θεματολογία της ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα,
που αποτελεί και το «κύριο πιάτο» της σημερινής Συνόδου.

Επίσης, διεθνή μέσα αναφέρουν πως είναι πιθανό να υπήρχε και συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους τρεις ηγέτες, που πλέον δεν αποτελεί όμως την ίδια προτεραιότητα στην ατζέντα τους.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση της καγκελάριου Μέρκελ, που εξέφρασε την ελπίδα της ότι στο τέλος «θα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι όλα τα κράτη θα είναι έτοιμα να συμμετέχουν σε αυτή την κατάσταση».

Στην τριμερή ενδέχεται επίσης να συζητήθηκε και το ζήτημα του δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή της Μεγάλης Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το «Brexit», όπως το αποκαλεί ο Τύπος, είναι ένα από τα σημαντικότερα μελλοντικά ζητήματα, που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τέλος, η σημερινή Σύνοδος ενδέχεται να διαρκέσει πολλές ώρες, καθώς είναι επιθυμία του προέδρου Ντόναλντ Τούσκ να ολοκληρώνονται οι Σύνοδοι μέσα σε μία ημέρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα