Τον σεπτεμβριο οι σημαντικοτερες εξελιξεις στις διοικησεις των τραπεζων

23:31 11/9/2016 - Πηγή: Fimotro
Οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών θα προδιαγράψουν το τοπίο, όπως επίσης θα προδιαγράψουν και τις καινούργιες ενέργειες των τραπεζών σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια...

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.
Η Εθνική Τράπεζα
προκήρυξε διεθνώς τη θέση του προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου, του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, καθώς και μη εκτελεστικά μέλη για τη συγκρότηση του διοικητικού της συμβουλίου.
Στην Attica Bank οι αλλαγές που προτείνονται και θα εγκριθούν από τις αρχές αφορούν για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη και για τη θέση του προέδρου τον Γεράσιμο Σαπουντζόγλου.
Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διεργασίες στην Τράπεζα Πειραιώς για την ανάδειξη προέδρου και CEO.
Τραπεζικός πυρετός στις διοικήσεις - Ολα κρίνονται τον Σεπτέμβριο
Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξουν εξελίξεις και στις άλλες τράπεζες, με αποτέλεσμα να μιλάμε για νέο τραπεζικό τοπίο από τον επόμενο μήνα.
Σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα, η κυρία Λούκα Κατσέλη αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας. Οι υποψήφιοι με βάση τα δεδομένα του διεθνούς διαγωνισμού θα πρέπει να έχουν υποβάλει τα βιογραφικά τους προς έγκριση ως τις 25 Σεπτεμβρίου.
Η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης και αφορά στην αναζήτηση υποψηφίων για τις θέσεις Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου, Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου καθώς και Μη Εκτελεστικά Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου.
Τραπεζικός πυρετός στις διοικήσεις - Ολα κρίνονται τον Σεπτέμβριο
Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου, να έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και πρόσφατη εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα