Το τριπλο μετωπο του αντιρατσιστικου...

22:11 4/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Σταθερό βηματισμό μετά το πολιτικό βέρτιγκο που προκάλεσε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αναζητούν τα τρία κόμματα που συνθέτουν τον κυβερνητικό συνασπισμό χωρίς ωστόσο να εγκαταλείπουν τα κοινοβουλευτικά χαρακώματα ...
τα οποία εκ των πραγμάτων δημιουργήθηκαν μετά την κατάθεση διαφορετικών προτάσεων νόμου.

Για την ώρα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν χαμηλώσει τους τόνους της σφοδρής αντιπαράθεσης χωρίς αυτό να σημαίνει
ότι εγκαταλείπουν τις θέσεις μάχης. Σε κάθε περίπτωση, λύση στην «αντιρατσιστική διελκυστίνδα» μπορούν να δώσουν πλέον μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς η αναδίπλωση που επιχειρεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης με τις νέες δηλώσεις δεν λειτουργεί επανασυγκολλητικά.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός για πρώτη φορά εμφανίστηκε διαλλακτικός μιλώντας για «δυνατότητα σύγκλισης των κυβερνητικών προτάσεων». Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά μιλά για επικαιροποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και όχι για νέο νομοσχέδιο.

Υπο αυτά τα δεδομένα η σχέση των τριών εταίρων θα τεθεί ξανά σε δοκιμασία την ώρα που οι δύο προτάσεις (σ.σ. της ΝΔ και των ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ) θα μπουν σε επεξεργασία από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Εκεί, όπως αναφέρουν έμπειροι κοινοβουλευτικοί παράγοντες, υπάρχει το κατάλληλο πεδίο πάνω στο οποίο μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες, συνεννοήσεις και πολιτικές συγκλίσεις.

Καρέ των προτάσεωνΤην ίδια ώρα, πάντως, την πρόθεσή τους να καταθέσουν δική τους πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα εκφράζουν και ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει την πρόταση νόμου έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό τη θεαματική στροφή στο συγκεκριμένο θέμα. Υπενθυμίζεται πως αρχικά ζητούσε επιτακτικά να προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, αλλά στην πορεία το κατήγγειλε. Πάντως με την κατάθεση δικής του πρότασης ο ΣΥΡΙΖΑ απεγκλωβίζεται από τη δύσκολη θέση να υποστηρίξει το σχέδιο Ρουπακιώτη, που πλέον έχουν υιοθετήσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. Από την άλλη, το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου εμφανίζεται έτοιμο να καταθέσει τη δική του πρόταση, διεκδικώντας το κομμάτι που του αναλογεί από τη διαφαινόμενη κοινοβουλευτική χάβρα που θα δημιουργήσουν οι πολλές προτάσεις νόμου για το ίδιο θέμα.

Σενάρια... προτεραιότητας Υπό αυτά τα δεδομένα δημιουργείται το κοινοβουλευτικά πρωτοφανές να παίρνουν σειρά για επεξεργασία στη Βουλή τέσσερις προτάσεις νόμου με το ίδιο θέμα, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο ποια από αυτές προηγείται. Τα δύο επικρατέστερα σενάρια πάντως αναφέρουν ότι ή θα καθοριστεί η σειρά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη, οπότε θα προηγηθεί η πρόταση της Ν.Δ., ή με βάση το ποιος κατέθεσε την πρόταση πρώτος, οπότε θα προηγηθεί αυτή των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα