''το ταιπεδ θα μεινει σε ελληνικα χερια''...

23:48 1/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών έσπευσαν μέσω των κυριακάτικων εφημερίδων να διαψεύσουν και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας...
που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ από ξένους μάνατζερ.
Ωστόσο τα δημοσιεύματα και σήμερα επιμένουν, θέλοντας μάλιστα ως αντάλαγμα για τη χώρα μας τον δανεισμό με μηδενικά επιτόκια.
Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός, με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», επαναλαμβάνει ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι κομβικής σημασίας για την ελληνική οικονομία, σημειώνοντας μάλιστα ότι το μεγαλύτερο
μέρος του θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.
Στη ίδια συνέντευξη ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει τη θέση του ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, επιβεβαιώνοντας έστω και μέσω τρίτου το οριστικό διαζύγιο του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου με το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Μετά από τη δήλωση αυτή του Πρωθυπουργού με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και του κ. Βενιζέλου την Τρίτη και την Τετάρτη στο Διήμερο πολιτικό-επιστημονικό Συμπόσιο του ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος. Όσοι δώσουν το «παρών» - και θα είναι πολλοί - θα έχουν να διαχειριστούν και τις πληροφορίες του Κυριακάτικου Τύπου για πολιτική συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για συγκατοίκηση ως τις ευρωεκλογές την άνοιξη του 2014.
Την ίδια ώρα ο Αλ. Τσίπρας ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσής του με την κυβέρνηση. Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησε εκλογές «για να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής» όπως είπε, ενώ έκανε λόγο για «βλαδήμαρχους» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ παραπέμποντας κι αυτός στις ευρωεκλογές.
Η δημοσκόπηση πάντως της «Metron Analysis» στην εφημερίδα «Επενδυτής» εμφανίζει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν ισοδύναμους.
Keywords
Τυχαία Θέματα