''το ρολοι για την ελλαδα χτυπα αντιστροφα''...

16:00 23/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο αγώνας για την εξουσία στην Ελλάδα κορυφώνεται καθώς απομένουν λιγότερο...
από δύο 24ωρα για να ανοίξουν οι κάλπες. Ο Ελληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα του «Bloomberg» δίνει ύστατη και τιτάνια μάχη να πείσει τους αναποφάσιστους την ώρα που οι δημοσκκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Η προεκλογική εκστρατεία των δύο μονομάχων ολοκληρώνεται
την Παρασκευή, όπου ο Σαμαράς θα μιλήσει στις 6 το απόγευμα στην Αθήνα και ο Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη.

Μετά την κρίση χρέους όπου η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά το ένα τέταρτο και έστειλε στην ανεργία το 26,6% του πληθυσμού, οι Έλληνες καλούνται στις 25 Ιανουαρίου να επιλέγουν ανάμεσα στο οικείο και το άγνωστο.

Ο Σαμαράς από τη μια εκλιπαρεί τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΔ ώστε να μην βγει η χώρα από το πρόγραμμά της και από την άλλη ο Τσίπρας -το κόμμα του οποίου δεν αέβηκε ποτέ στην εξουσία- έχει δεσμευτεί να ελαφρύνει τους πολίτες διατηρώντας παράλληλα την Ελλάδα στο ευρώ.

Σίγουρος νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο Τσίπρας θα αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη», λέει ο Τάσος Χαρμπίλας, ένας 48χρονος άνεργος τεχνικός που υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το «Bloomberg» που επικαλείται την δημοσκόπηση της GPO για το Mega αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στις εκλογές 32% και η ΝΔ 27%.

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει. Το ερώτημα της νύχτας των εκλογών είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε θέση να κυβερνήσει μόνος του», τονίζει στο αμερικανικό δίκτυο o Θωμάς Γεράκης, επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc.

Σε άλλο σημείο του το δημοσίευμα που είναι βέβαιο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως με την εκλογή του στην εξουσία θα μπει τέλος στην πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία διήρκεσε τέσσερις δεκαετίες αλλά παράλληλα θα προκαλέσει νέα ερωτήματα σχετικά με τη συνεκτικότητα του ευρώ.

Πιθανές συμμαχίες αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να λάβει το 38% των ψήφων δεν θα καταφέρει να σχηματίσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και συνεπώς θα πρέπει να αναζητήσει συμμάχους.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ένας πιθανός σύμμαχος είναι Το Ποτάμι, το οποίο διαμηνύει ότι θα υπερασπιστεί σε κάθε περίπτωση την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Πιθανόν σύμμαχος μπορεί να είναι και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. Τέλος ο κ.Γεράκης υποστηρίζει ότι οι ΑΝΕΛ έχουν καλύτερες πιθανότητες από το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου για να λάβουν το 3% και να μπουν στη Βουλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα