Το προκλητικο πατριαρχικο ταξιδι του μοσχας και η σιωπη των αμνων!

17:57 6/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
Είτε το θέλαμε, είτε όχι, η χώρα ολόκληρη βρίσκεται από το Σάββατο το απόγευμα στον αστερισμό του... Μόσχας ! Κι όταν λέμε Μόσχας, εννοούμε τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο, το...
δεύτερο ισχυρό πρόσωπο, μετά τον Πρόεδρο Πούτιν, στην Ιεραρχία του νέου Ρωσικού κράτους!
Ο Πατριάρχης Μόσχας βρίσκεται από το Σάββατο απόγευμα στην Αθήνα πραγματοποιώντας την καθιερωμένη, από τις Συνοδικές διατάξεις και το εκκλησιαστικό έθος, ειρηνική του επίσκεψη, όπως λέγεται, προς την αδελφή Εκκλησία της Ελλάδος!
Πρόκειται δηλαδή, για ένα καθαρά τυπικό ταξίδι που ο προκάτοχός του Αλέξιος, δεν πραγματοποίησε ποτέ προς την Ελλάδα, πλην εκείνου προς τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, κατά την συνάντηση όλων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, αλλά και στην Πάτμο για αντίστοιχο λόγο!
Όμως ο Πατριάρχης Κύριλλος έδειξε ευθύς εξ αρχής, ότι θα ακολουθήσει άλλο τρόπο άσκησης των Πρωθιεραρχικών του καθηκόντων! Πιο παρεμβατικό και άμεσο!
Όμως το ταξίδι του αυτό στην Ελλάδα είναι πολύ προκλητικό!
Ο τρόπος που μετακινείται από το Σάββατο, που φρουρείται και συνοδεύεται από αστυνομικούς δεν θεωρούμε ότι συνάδει με το πνευματικό αξίωμα που κατέχει!
Ούτε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όταν έρχεται στην Ελλάδα ή όπου αλλού ταξιδεύει, δεν παρατηρείται αυτή η προκλητική αστυνόμευση και προστασία!
Και δεν είναι μόνο το ασύνηθες θέαμα ενός τεθωρακισμένου οχήματος στο οποίο επιβαίνει ο Πατριάρχης Μόσχας αλλά η αστυνομική συνοδεία του!
Δύο αστυνομικά οχήματα παραλλαγής με ανοιχτά παράθυρα και οι...Μοσχοβίτες αστυνομικοί που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του -- "ρεγάλο", λένε του ίδιου του Πούτιν από την προσωπική του ασφάλεια-- είχαν έτοιμα τα όπλα τους δια πάν ενδεχόμενο!
Είναι εικόνα Ορθοδόξου Προκαθημένου αυτή;
Ασφαλώς όχι !
Ούτε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β ´ όταν ήλθε στην Ελλάδα δεν είχε τόση φρουρά και τόσα μέτρα ασφαλείας που είχε κάθε λόγο να φοβάται και να προστατεύεται !
Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Μόσχας ποιόν φοβάται στην Ορθόδοξη Ελλάδα; Ήταν πολύ υποτιμητικό για τη χώρα μας και το λαό μας αυτά τα μέτρα και αυτός ο τρόπος μετακίνησης!
Aν κατέχεις τέτοιο αξίωμα κάθεσαι και υπομένεις τα πάντα και είσαι έτοιμος ακόμη και να φας και τη σφαίρα-- ό μη γένοιτο -- και να γίνεις τότε Πατριάρχης μάρτυρας!
Ήταν θέαμα αυτό στο ταπεινό Ιλιο, στην Παναγία Σουμελά, όπου μαζεύτηκαν χιλιάδες Ρωσοπόντιοι αλλά και ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής, για να δούν από κοντά και να πάρουν την ευλογία του Πατριάρχη;
Αν ρωτήσετε ποιοί από αυτούς πήραν πράγματι από κοντά την ευλογία του, θα διαπιστώσετε ότι ο απολογισμός είναι ισχνός- ισχνότατος και αρκούντως απογοητευτικός! Αμφιβάλλω πλην του Δημάρχου της περιοχής και του οικείου Μητροπολίτη Αθηναγόρα αν κατάφερε άλλος κοινός θνητός να δεί από κοντά τον Πατριάρχη!
Και όμως ο κόσμος έσπευσε, αψηφώντας την ζέστη και τα μέτρα ασφαλείας, να τον τιμήσει και να πάρει την ευχή του!
Το αυτό συνέβη και στη Θεσσσλονίκη! Μεταφορά σκηνικού με τον ίδιο πρωταγωνιστή! Τα πρόσωπα που τον πλαισίωναν άλλαξαν!
Ενδεχομένως το Άγιον Όρος να μην έζησε το ίδιο αλαλούμ!
Να δώ φωτό από το στο Άγιο Όρος με τον Πατριάρχη Κύριλλο να απολαμβάνει τα ίδια μέτρα ασφαλείας και τί στον κόσμο! "Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων", σε ένα τέτοιο φαινόμενο!
Το συμπέρασμα;
Να περιοριστούν σε περιόδους κρίσεων και λιτότητας τέτοια προκλητικά ταξίδια, όταν μάλιστα πρωταγωνιστούν Εκκλησιαστικοί Άνδρες όπως ο Πατριάρχης Μόσχας!
Διότι σκανδαλίζουν το ποίμνιο και μάλλον θόρυβος γίνεται , αντί να ενισχύουν τον πονεμένο λαό μας και να κάνουν κάποιο καλό στην ψυχολογία του.
Όσο για τους εδώ εκκλησιαστικούς μας άνδρες και κυρίως για τους λαλίστατους εκείνους, που έχουν για όλα γνώμη,δεν τους ενόχλησε καθόλου όλη αυτή η.. υπερπαραγωγή;;
Όχι μόνο δεν μίλησαν, να πούν το παραμικρό, για όλο αυτό που έζησαν και το οποίο ήταν αρκούντως ταπεινωτικό για την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά δέχτηκαν να γίνουν και μέρος του τοπίου-- να γίνουν γλάστρες, κατά το δη λεγόμενον-- σε όλες τις εμφανίσεις του Πατριάρχη Μόσχας!
Πάντα ο ήχος του χρήματος-- αν μάλιστα είναι και σε ρούβλια-- υπερέχει του ήχου των αμνών!!Αλλά εδώ πρόκειται περί της.. σιωπής των αμνών!Κατά τα άλλα τους ενοχλούσε η... εκκομίσκευση του Χριστόδουλου, που δεν ήταν παρά η αγάπη του ίδιου προς το λαό μας και η επιστροφή της αγάπης αυτής από το λαό μας, προς τον λαοπρόβλητο και λαοφιλή Πρωθιεράρχη του!
Σήμερα οι Ιεράρχες εκείνοι που είχαν εγείρει τότε το θέμα της εκκοσμίκευσης, σιωπούν τώρα και κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν! Τί κρίμα!

Αλλά ..."όψονται εις όν εξεκέντησαν".
Keywords
Τυχαία Θέματα