Το πεκινο αποκλειει το ενδεχομενο διαβουλευσεων με την ιαπωνια...

19:49 30/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily, η Κίνα απέκλεισε το ενδεχόμενο διαβουλεύσεων με την Ιαπωνία, στο πλαίσιο προσπάθειας εξομάλυνσης των διμερών τους σχέσεων...Το άρθρο της εφημερίδας, η οποία επικαλείται δηλώσεις κινέζου αξιωματούχου -χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται- δημοσιεύτηκε την ημέρα που ο ιάπωνας υφυπουργός Εξωτερικών, Ακιτάκα Σαΐκι, επισκέφθηκε την Κίνα. Η επίσκεψη Σαΐκι αποτελεί την πιο πρόσφατη από μια σειρά προσπαθειών από την πλευρά του ιάπωνα πρωθυπουργού,
Σίνζο Άμπε, για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Την Παρασκευή ο Άμπε απηύθυνε έκκληση για μία άνευ όρων συνάντηση κορυφής. Την Κυριακή, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ισάο Ιτζίμα, εκτίμησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι θα ήταν εφικτή στο άμεσο μέλλον μία σύνοδος κορυφής με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας απάντησε στην πρόταση του Άμπε, αναφέροντας ότι η χώρα ήταν πάντα ανοιχτή για συνομιλίες, ωστόσο το πρόβλημα έγκειται στη στάση της Ιαπωνίας. «Η ουσία του θέματος, προς το παρόν, είναι η απροθυμία της Ιαπωνίας να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και αποφεύγει τις σοβαρές συνομιλίες και διαβουλεύσεις με την Κίνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία απεστάλη μέσω φαξ στο πρακτορείο Reuters.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα