''to πασοκ εξουδετερωνει τη δυναμικη της κεντροαριστερασ''...

Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποδεχθεί συντηρητικές επιλογές και μια λογική στρατηγικής σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ...
σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών. Απαντώντας σε ερώτηση για τη δυνατότητα συγκρότησης κεντροαριστερού
πόλου με το ΠΑΣΟΚ, ο Φ. Κουβέλης είπε: «Η επιλογή συμπόρευσης μαζί του θα άλλαζε τον πολιτικό χαρακτήρα και θα εξουδετέρωνε την πολιτική δυναμική του εγχειρήματος».

Ο Φ. Κουβέλης, επίσης, απάντησε για τον χρόνο συγκρότησης κεντροαριστερού χώρου με πυρήνα τη ΔΗΜΑΡ. Επί του συγκεκριμένου ανέφερε: «Στις ευρωεκλογές θα συμμετάσχουμε ως ΔΗΜΑΡ μαζί με συμμαχία που θα συγκροτήσουμε στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου, με αιχμή το αίτημα για αλλαγή των πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το αμέσως επόμενο διάστημα η εντολή του συνεδρίου μας θα αρχίσει να υλοποιείται».

Εκτίμησε, δε, σε σχέση με το χρόνο διεξαγωγής εθνικών εκλογών ότι «η εξάντληση ή μη της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση συνδέεται με τις πολιτικές που θα ασκηθούν και τις επιπτώσεις που θα έχουν». Ο Φ. Κουβέλης σημείωσε ακόμη: «Εκτιμώ ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα επιταχυνθούν».

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο να συμμετάσχει ξανά σε κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, ο Φ. Κουβέλης είπε: «Παραμένουμε κυβερνώσα Αριστερά και μέρος της προσπάθειας εξόδου από την κρίση. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων συνεργασίας δεν πρέπει να επικαθορίζονται από το πρώτο κόμμα και μάλιστα όταν η απήχησή του είναι μειοψηφική. Απαιτούνται πράγματι ευρύτερες συναινέσεις και αυτό πρέπει να αποτυπώνεται στις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Προγραμματική σύγκλιση, δεσμευτική προγραμματική συμφωνία προοδευτικού περιεχομένου, κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης, αποφυγή αιφνιδιασμών και πνεύμα συνεργασίας των συμμετεχόντων είναι μερικές παράμετροι μιας επιτυχούς κυβέρνησης συνεργασίας».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα