Το πασοκ διοριζει ακομα - 6.000 ευρω για 35 ετων δικηγορο, συμβουλο του γαπ και του στουρναρα!!!

14:41 27/8/2014 - Πηγή: Fimotro
ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΤΕ
Από τη νεολαία του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ στη παχυλά αμειβόμενη θέση του Β΄ Αντιπρόεδρου της Επιτροπής Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (την γνωστότερη και ως ΕΛΤΕ! Με απόφαση του Γκίκα Χαρδούβελη ο...
35χρονος δικηγόρος Θανάσης Κοντογεώργης τοποθετήθηκε για τρία χρόνια στην θέση του Β΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).

Απόφοιτος του Κολλεγίου και με μεταπτυχιακό
από το Χάρβαρντ ο Κοντογεώργης είχε προσληφθεί το Φεβρουάριο του 2011 σε ηλικία 32 ετών σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και εν συνεχεία επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου ανέλαβε Ειδικός Σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, θέση από την οποία απομακρύνθηκε το Φεβρουάριο του 2013. Κατά τη θητεία του αυτή γνώρισε τη Ευτυχία Μιχαηλίδου , την υπεύθυνη σήμερα του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και συνεργάσθηκε με τον ίδιο τον Χαρδούβελη που τότε ήταν υπεύθυνος του γραφείου Παπαδήμου.

Μετά την αποχώρηση από το Μαξίμου ο Κοντογεώργης ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Από τη θέση αυτή ασχολήθηκε με «ειδικές αποστολές» και κυρίως με νομικά ζητήματα σχετικά με τραπεζικά θέματα, για τα οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν είχε λάβει εξειδίκευση.

Συγκεκριμένα καταπιάστηκε με τη σύνταξη του N. 4254/2014 ο οποίος επέτρεψε τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών σε τιμή χαμηλότερη της χρηματιστηριακής και οδήγησε την Eurobank σε χέρια ξένων funds με μεγάλη ζημία του Δημοσίου, ενώ την παρούσα περίοδο συμμετέχει στην ομάδα εργασία που συνεργάζεται με ξένους συμβούλους για το θέμα της αναβαλλομένης φορολογίας των τραπεζών.

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο Κοντογεώργης τοποθετήθηκε στη θέση του Β΄Αντιπρόεδρου της Επιτροπής Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων για την οποία ωστόσο σύμφωνα με το Ν. 4170/2013 για την ΕΛΤΕ δεν έχει καν τα τυπικά προσόντα κάτι που επισημάνθηκε από λογιστές και ορκωτούς ελεγκτές.

Ο νομός προβλέπει πως οι Αντιπρόεδροι της ΕΛΤΕ - που ελέγχουν τις ελεγκτικές εταιρείες που ελέγχουν τις εισηγμένες επιχειρήσεις - επιλέγονται από πρόσωπα που διαθέτουν ευρεία επιστημονική κατάρτιση στη Λογιστική ή στην Ελεγκτική. Ο δικηγόρος Κοντογεώργης με μεταπτυχιακό στη δημόσια πολιτική έτη απέχει από το να χαρακτηριστεί οικονομολόγος και κυρίως αναλογιστής.

Ο Ν. 4170/2013 που τροποποίησε τον ν. 3148/2003 προβλέπει πως «η ΕΛΤΕ λειτουργεί αποκλειστικά χάριν του δημόσιου συμφέροντος, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας.»

Λόγω των διατάξεων αυτών η ΕΛΤΕ εξαιρέθηκε από τους φορείς της γενικής κυβέρνησης με αποτέλεσμα οι αμοιβές των αντιπροέδρων να διαμορφώνονται μηνιαίως σε 6.000 ευρώ (72.000 ετησίως). Σημειώνεται πως εάν είχε περιληφθεί στη γενική κυβέρνηση οι αμοιβές αυτές θα ήταν 4.500 ευρώ το μήνα.

Μήπως μπορεί κάποιος από την κυβέρνηση τι συμβαίνει με αυτή την εξωφρενική περίπτωση;
Keywords
Τυχαία Θέματα