Το παρασκηνιο της παραιτησης της κατριβανου

19:15 23/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Την παραίτηση της από βουλευτής ανακοινώνει η Βασιλική Κατριβάνου, με ανάρτηση-επιστολή της που δημοσιοποίησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook με τίτλο: «Παραίτηση»...
Κατά την χτεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή, η κ. Κατριβάνου (Β΄ Περιφέρεια Αθηνών) ψήφισε «ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο, αλλά καταψήφισε το άρθρο για το Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων της Δημόσιας
Περιουσίας και την τροπολογία που αφορά την Αυτόματη Δημοσιονομική Προσαρμογή.
Την έδρα της παραιτηθείσας από το βουλευτικό αξίωμα ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας αναμένεται να καταλάβει ο Γιώργος Κυρίτσης.
Η κυβέρνηση, πάντως, μέχρι να παραιτηθεί η κ. Κατριβάνου, αγωνιούσε για την πλειοψηφία της καθώς ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής της θα καθιστούσε ακόμη περισσότερο εύθραυστες τις ισορροπίες. Η επιστολή παραίτησής της ανακούφισε το Μέγαρο Μαξίμου που μένει ξανά με 153 βουλευτές και «ξεφορτώνεται» ουσιαστικά κι μια εν δυνάμει «αντάρτισσα» βουλευτίνα.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το «όχι» της χθες στη Βουλή, άναψαν τα τηλέφωνα με την κυβέρνηση να έρχεται σε συνεννόηση με την κ. Κατριβάνου ώστε να παραδόσει την έδρα της και να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Ουσιαστικά δηλαδή παραιτήθηκε έπειτα από παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου που δεν ήθελε με τίποτε να μείνει με 152 βουλευτές. Η κ. Κατριβάνου φέρεται να συμφώνησε στην επιλογή αυτή και συνέταξε την επιστολή της στο facebook. Η ίδια δηλώνει ότι έτσι κι αλλιώς δεν έχει άλλη «αξιόπιστη εναλλακτική λύση», λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν μπορούσε παρά να παραδώσει την έδρα της.
Τι λέει η πρώην βουλευτής
Στην ανάρτηση της, η κ. Κατριβάνου χαρακτηρίζει την αποψινή απόφαση της να παραιτηθεί από βουλευτής ως «πολύ δύσκολη, πολιτικά και προσωπικά, αλλά και αναγκαία» για εκείνη. Αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα νιώθει «να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής» και προσθέτει πως «ταυτόχρονα, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική». «Γι' αυτό και παραιτούμαι», τονίζει.
Keywords
Τυχαία Θέματα