''to πανεπιστημιο αθηνων και το εμπ σφαγιαζονται''...

«To Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ σφαγιάζονται», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θ. Πελεγρίνης, στον Alpha 98,9, τονίζοντας ότι εάν εφαρμοστεί το «σφαγιαστικό μέτρο» του υπουργείου Παιδείας,...
το πανεπιστήμιο θα μείνει με 300 διοικητικούς υπαλλήλους για να εξυπηρετεί 70.000 φοιτητές και 2.200 καθηγητές.
Ο κ. Πελεγρίνης κατηγόρησε
το υπουργείο για τις επιλογές του, λέγοντας ότι «δημοσίευσε μια λίστα με ονόματα που βρίθει λαθών, την ώρα που συνεδρίαζαν οι διοικητικοί». Ο πρύτανης χαρακτήρισε μέσο πίεσης την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου και επιβεβαίωσε ότι ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να αρθεί το αδιέξοδο, μετά τις νέες 48ωρες απεργίες έως την Παρασκευή που αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι.
«Ο Πρωθυπουργός πρέπει να παρέμβει. Το πανεπιστήμιο Αθηνών είναι κλειστό εξαιτίας της κυβέρνησης και πρέπει να βρεθεί λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πελεγρίνης υποστήριξε ότι είναι ψεύδος και διαβολή ότι πίσω από τις κινητοποιήσεις των διοικητικών βρίσκονται διδάσκοντες, ενώ καταλόγισε στον υπουργό Παιδείας ότι δεν χειρίστηκε καλά το θέμα και ουδέποτε έκανε διάλογο.
«Μας αιφνιδίασε και η αδιαλλαξία του έφτασε το πανεπιστήμιο σε αυτό το αδιέξοδο. Το υπουργείο πήρε ένα μέτρο λανθασμένο εξ αρχής και αντί να κάτσει να το συζητήσει και να το διορθώσουμε, συνέχισε προσπαθώντας να το ξεπεράσει και έκανε περισσότερα λάθη» τόνισε.
«Στα άλλα πανεπιστήμια ο σφαγιασμός είναι πιο ήπιος. Σε εμάς είναι σχεδόν καθολικός», κατέληξε ο πρύτανης.
Ο κ. Πελεγρίνης είχε ζητήσει νωρίτερα άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας, καλώντας το υπουργείο Παιδείας να «αφήσει τις εμμονές του».
«Κάνω έκκληση στο υπουργείο Παιδείας να αφήσει τις εμμονές του, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το ΕΚΠΑ και να μην χαθεί το εξάμηνο. Η Πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της έχει κατ' επανάληψη δηλώσει την αμετάκλητη απόφασή της για "Ανοιχτό Δημόσιο Πανεπιστήμιο"».
Ο πρύτανης κατήγγειλε την ανακοινωθείσα από την κυβέρνηση μοριοδότηση των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων, ως μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα.
«Ζητώ», τόνισε, «την άμεση αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας και διάλογο μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας και του υπουργείου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αρχίσουν άμεσα τα μαθήματα».
Στο πανεπιστήμιο δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, η παιδεία ανήκει στο έθνος, δήλωσε ο κ. Πελεγρίνης. Παράλληλα, ζήτησε εκ μέρους της κοινότητας του πανεπιστημίου συγνώμη από τους φοιτητές, τις φοιτήτριες και τις οικογένειές τους για την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται εξαιτίας του αδιεξόδου.
«Ορισμένοι, όμως, με άνομα μέσα απεργάζονται την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και τον μαρασμό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ζήτημα αυτό δεν αφορά στη διοίκηση του ΕΚΠΑ, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Πελεγρίνης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα