''to παιχνιδι ελλαδας - γερμανιας μπορει να γινει επικινδυνο''...

20:32 6/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Η στιγμή της αλήθειας τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη πλησιάζει σύμφωνα του διεθνούς φήμης...
οικονομολόγο Πoλ Κρούγκμαν μετά και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην δεχτεί το ελληνικό δημόσιο χρέος ως εγγύηση για τα δάνεια.

Η Γερμανία απαιτεί από την Ελλάδα να συνεχίσει
κανονικά να πληρώνει τα χρέη της στο ακέραιο εφαρμόζοντας τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Μάλιστα αν δεν το κάνει αυτό, θα σταματήσει η κεντρική τράπεζα να παρέχει στήριξη στις ελληνικές τράπεζες, σχολιάζει ο βραβευμένος οικονομολόγος.

Ωστόσο, αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα δημιουργούσε τεράστιους κινδύνους, όχι μόνο για την οικονομία της Ευρώπης, αλλά και σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό εγχείρημα, κατά τον Πoλ Κρούγκμα.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει και η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Από εκεί και πέρα, το χάος στην Ελλάδα θα μπορούσε να φέρει πολιτικό χάος, φέρνοντας στην επιφάνεια πολιτικές δυνάμεις που έχουν κερδίσει έδαφος από τη δεύτερη μεγάλη ύφεση που έχει χτυπήσει την Ευρώπη. Μάλιστα, ο Κρούγμαν σχολιάζει και την αναφορά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Κατά τον οικονομολόγο λοιπόν, πρόκειται για μια επικίνδυνη αντιπαράθεση. Αλλά αυτό δεν ανατάσσεται στα πλαίσια της διπλωματίας, ως συνήθως. Κανείς δεν προτίθεται αυτή τη φορά να κάνει πίσω και όλα αυτά συμβαίνουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία υποτίθεται ότι πράγματι προάγει την παραγωγική συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Keywords
Τυχαία Θέματα