''το μικρο παρισι των αθηνων''...

Με καντάδες, βαλς και ταραντέλες πλημμύρισε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης η μεγάλη αίθουσα ...
του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος,όπου μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου, παρέλασε μια ομάδα καλλιτεχνών -μουσικών και τραγουδιστών- οι οποίοι συμμετέχουν στο τρίτο συνεχόμενο πολυ-φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών 2015».

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ που διοργανώνει από 8 έως 18/10 το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και ο ΟΠΑΝΔΑ, έγινε λίγο αργότερα
στο Μετρό του Μεταξουργείο, όπου πάλι πλήθος κόσμου αγκάλιασε το event και σιγοτραγούδησε τις όμορφες ελληνικές, γαλλικές και ισπανικές μελωδίες που γέμισαν το χώρο.

Καλλιτέχνες όπως οι: Κυριάκος Γκουβέντας και οι βιολιστές της στέγης του κόσμου, Ενκαρδία, Ερωφίλη, Αργυρώ Καπαρού,Carousel, Dilemma, Κατερίνα Πολέμη, Κατερίνα Κουρεντζή, Βάσω Κορδώση, Μάριος Στρόφαλης και πολλοί άλλοι ενθουσίασαν τους έκπληκτους περαστικούς, ταξιδιώτες και τουρίστες και μοίρασαν προγράμματα από ένα Φεστιβάλ γεμάτο εκπλήξεις, για μικρούς και μεγάλους: δράσεις δρόμου, μουσική, θέατρο, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, διαλέξεις παιχνίδια σκάκι και τάβλι, ξεναγήσεις και πολλά άλλα.

Η έναρξη επιφύλαξε, όμως, και άλλες εκπλήξεις σε όσους περπάτησαν μέχρι το Εθνικό Ωδείο Μανώλης Καλομοίρης, όπου εγκαινιάστηκε η ομαδική έκθεση «Εικαστικές αναζητήσεις με φόντο τα παριζιάνικα μπιστρό», όπως και στο ιστορικό κτήριο τηςΦίνος Φιλμ, με την έκθεση Τα καφέ μπιστρό του Παρισιού ως «Ιδανικοί τόποι». Άλλωστε η κουλτούρα των καφέ και των μπιστρό αποτελεί και το κύριο θέμα του φετινού φεστιβάλ που εκτυλίσσεται πέριξ της πλατείας Βάθη και Καραϊσκάκη μέχρι τον Σταθμό Λαρίσης, σε μια γειτονιά με τους περισσότερους δρόμους να έχουν γαλλικά ονόματα: Μάγερ, Σατωβριάνδου, Μαιζώνος, Φαβιέρου κλπ.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων δεν θα μπορούσε να λείπει από την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, η οποία και έπαιξε γνωστά τραγούδια ακριβώς κάτω από το κτίριο της Φίνος Φιλμ. Η όλη γιορτή έκλεισε με μία καντάδα που αφιέρωσε ο δημιουργός Γιώργης Χριστοδούλου στην ερμηνεύτρια Τέτη Κασσιώνη, η οποία ανταπόδωσε την ευγενική κίνηση ψηλά από το μπαλκόνι της, τραγουδώντας παρέα με τους Βασίλη Ραψανιώτη (βιολί), Γιώργο Ταμιολάκη (τσέλο) και Νίκο Παπαναστασίου (ακορντεόν).

Αργά το βράδυ, όσοι βρέθηκαν στους κατάμεστους χώρους, στον «Ακροβάτη» και στο «BeeRaki», απόλαυσαν τη Martha Moreleon, τονAndre Maya και τον Μάριο Στρόφαλη σε ένα κοσμοπολίτικο ταξίδι στα μπιστρό του κόσμου, καθώς και τον Βασίλη Βασιλάτο με τους συνεργάτες του αντίστοιχα, οι οποίοι μας ταξίδεψαν στα σύνορα του παραδοσιακού με την ethnic μουσική.
Keywords
Αναζητήσεις
mikro parisi ton athinon
Τυχαία Θέματα