Το λονδινο φορεσε τα γιορτινα του

09:13 28/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Χιλιάδες τυχεροί θεατές και δισεκατομμύρια τηλεθεατές απήλαυσαν την βρετανική υπερπαραγωγή για την επίσημη υποδοχή της φλόγας και των αθλητών στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, όπου θα διεξαχθούν τα κύρια αγωνίσματα. Σύμφωνα...
με το τυπικό των Αγώνων, πρώτος αθλητής στο γήπεδο μπήκε ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, για να ξεκινήσει η παρέλαση των αποστολών.
Μετά τις ομιλίες και την επίσημη έναρξη των Αγώνων, την οποία κατά παράδοση κάνει ο ανώτατος πολιτειακός άρχων της διοργανώτριας
χώρας (στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, η Βασίλισσα Ελισάβετ), ακολούθησε το άναμμα του Ολυμπιακού Βωμού από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο και την εκφώνηση του όρκου αθλητών και κριτών.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, επίμελήθηκε ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ. Η τελετή, που φέρει τον τίτλο «Τα νησιά των θαυμάτων» (Isles of Wonder) και κόστισε 27 εκατ. λίρες, προσπάθησε να «διασχίσει» τη βρετανική ιστορία και να την «παντρέψει» με τη σύγχρονη εικόνα της χώρας.

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου θα μετατραπεί σε μία τεράστια φάρμα. Παιδιά τραγούδησαν εκκλησιαστικούς ύμνους και από ένα τραγούδι για κάθε μέρος της Βρετανίας (Σκωτία, Αγγλία, Ουαλία, Ιρλανδία), ενώ ηθοποιοί απήγγειλαν αποσπάσματα από έργα του Σαίξπηρ.
Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι 80.000 θεατές, με ειδικό μηχάνημα που τους περίμενε στα καθίσματά τους, λειτουργώντας σαν τεράστιο ανθρώπινο μάτριξ.
Keywords
Τυχαία Θέματα