''to kλιμα αλλαζει''...

19:52 24/4/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΛΕΕΙ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ...
Αισιόδοξο μήνυμα για την ανάσχεση της ανεργίας θέλησε να στείλει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από την σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ...
Ανάπτυξης
κ. Κωστή Χατζηδάκη και Απασχόλησης κ. Γιάννη Βρούτση.
"Επιτέλους κάποια καλά νέα για την Οικονομία" είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, για πρώτη φορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις".
Σημείωσε δε ότι αυτό δεν μπορεί μπορεί να αποδοθεί σε «εποχικούς» παράγοντες, δηλαδή στην πρόσκαιρη αύξηση των προσλήψεων λόγω τουριστικών εργασιών, γιατί στο χρονικό διάστημα που καλύφθηκε δεν είχε ακόμα ουσιαστικά ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.
"Έχουμε, λοιπόν, μια πρώτη ένδειξη ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει. Το τονίζω ότι είναι μόνον ένδειξη. Αλλά είναι μια ένδειξη ισχυρή που μένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες ότι πρόκειται για μια τάση: ότι η αύξηση της ανεργίας ουσιαστικά έχει φρενάρει και ότι αντιστρέφεται σε σταδιακή μείωση της ανεργίας. Έχουμε και μια δεύτερη καλή ένδειξη. Σε έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία ICAP, σε 1.085 εταιρίες με τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου η καθεμιά, μία στις δύο σχεδιάζουν ή σκέφτονται να κάνουν επενδύσεις μέσα στο 2013. Και πάνω από τα μισά απ’ αυτά τα επενδυτικά σχέδια αφορούν αύξηση θέσεων εργασίας" ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα