Το καλο των ηπα...

12:14 25/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Άγγελος Γ. Παπαδημητρίου
(Δικηγόρος Αθηνών)
Αγαπητό Fimotro,
Ανέγνωσα επιμελώς το «βαρύγδουπον» άρθρο, δημοσιευθέν εις τους NEW YORK TIMES προχθές, το οποίο υπογράφεται από τους Καθηγητές Βαρουφάκη και Galbraith και το οποίο αναδημοσιεύθηκε και σε σας. Πέραν της...
ασυστόλου αοριστολογίας (τούτο είναι άλλωστε ίδιον των «Καθηγητών»), σταχυολόγησα τα πλέον σοβαρά, κατ εμέ, τμήματα του πονήματος : «πράγματι, αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ
είναι η καλύτερη ελπίδα της Ευρώπης», και

«ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να παλέψει τόσο εναντίον την αυξανόμενης πείνας όσο και κατά του ξενοφοβικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και να κυνηγήσει τις μεταρρυθμίσεις και τη διάσωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τις ΗΠΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, σύμφωνα με τους «έγκριτους» καθηγητάδες, αφενός μεν είναι η ελπίδα της Ευρώπης αφετέρου δε μόνο καλό μπορεί να κάνει στις ΗΠΑ!!! Για το τι είναι καλό για την Ελλάδα, ούτε λόγος….
Εκπληκτικό, έτσι;; Δηλαδή, θα ελληνοποιήσει καμμιά διακοσιαριά χιλιάδες Αφγανούς (διότι αυτό σημαίνει ότι «θα παλέψει κατά της ξενοφοβικής Χρυσής Αυγής») και βεβαίως τούτο πράγματι «μόνο καλό μπορεί να είναι για τις ΗΠΑ»!!

Εμ βέβαια. Όταν ζούμε 100 χιλιάδες μίλια μακριά και δεν έχουμε συναίσθηση του τι τραβάνε οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων (για παράδειγμα) από τους λαθρομετανάστες, πετάμε την παρόλα μας και επιδεικνυόμεθα κιόλας σε αυτούς που μας ταίζουν!!
Όμως είναι ακριβώς αυτός ο λόγος, αγαπητοί μου αρθρογράφοι, που δεν πρόκειται ποτέ να δει καρέκλα ο κυριος Τσίπρας και ευτυχώς που τα γράφετε αυτά, για να συνεχίζει ο κόσμος στο Ελλάντα ν αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο αφενός μεν ποιανού το «καλό» θα προωθήσει, εάν έρθει η αποφράς ημέρα αφετέρου δε ποιοι τον προωθούν για να προωθήσει το «καλό» τους!!

Με εκτίμηση
Keywords
Τυχαία Θέματα