Το εφταψυχο πασοκ και η νδ!

13:51 1/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Το ΠΑΣΟΚ πράγματι είναι εφτάψυχο, χάρις στη ΝΔ. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά μια πραγματικότητα. Με μία διαφορά. Ότι από τις εφτά ψυχές, του έμεινε η μία και τελευταία, και...
αυτή δώρο της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, που αναζητούσε για πολλά χρόνια την πρωθυπουργία, την οποία ούτως η άλλως... εδικαιούτο.

Όταν το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος
βρισκόταν στη θάλασσα, ο Α. Σαμαράς του έριξε το σωσίβιο και τον διέσωσε από βέβαιο πνιγμό. Ο διασωθείς όμως βλέποντας ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο επιβίωσης, προσπαθεί να ανασυνταχθεί μέσα από τα συντρίμμια, όπως δείχνουν δημοσκοπήσεις και κοινωνία, με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κάνει μια ύστατη προσπάθεια, έχοντας καπετάνιο τον πρωθυπουργό, και ενόψει των ευρωεκλογών(πιθανόν εθνικών)να περάσουν μέσα από άσχημες καιρικές συνθήκες τον κάβο Μαλιά η τον κάβο Ντόρο. Επικίνδυνο πέρασμα και με πολλές απώλειες, εάν δεν έχουμε ναυάγιο. Όλα αυτά τα βλέπει ο Α. Σαμαράς και είναι έντονα προβληματισμένος. Δηλαδή, εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα(!), για το παράτολμο εγχείρημα. Θα περάσουν μαζί τον κάβο; η θα βουλιάξουν, «αύτανδροι»;

Βλέποντας οι γαλάζιοι ψηφοφόροι, τον πάλε ποτέ εχθρό τους, να έχει το πάνω χέρι η ισχυρό λόγο σε όλες τις αποφάσεις, και να συμπλέουν οι δύο αρχηγοί πρώην «εχθροί», νοιώθουν προδομένοι. Τα γράφω όλα αυτά διότι, υπηρετώντας για κάποιες δεκαετίες τα ΜΜΕ και την ενημέρωση, είχα τη συνήθεια, να κρατάω αρχείο, από δηλώσεις πολιτικών, κάποιες ιστορικές φράσεις που έχουν μείνει στην ιστορία αλλά έχουν ξεχαστεί. Κυρίως από πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όταν μεσουρανούσε στην πολιτική ζωή του τόπου. Όλα λοιπόν στη λήθη;

Αυτά τα πρόσωπα και τις δηλώσεις τους, θέλω να θυμηθούμε μαζί. Και για να μην υπάρχει αμφισβήτηση, θα αναφέρεται ημερομηνία και ΜΜΕ που παρουσιάστηκε η δήλωση. Οι περισσότερες δηλώσεις αφορούν το ΠΑΣΟΚ και την επίθεση προς τη ΝΔ, που τώρα σαν «συνεταιράκια» τα πάνε μια χαρά και ξέχασαν σκυλοκαβγάδες και αλληλοκατηγορίες.

Ο τίτλος δεν είναι άσχετος. Στις 21-6-2001 ο Απόστολος Κακλαμάνης προσερχόμενος στο Ε.Γ. δήλωνε: Το ΠΑΣΟΚ είναι εφτάψυχο και δυνατό. Γιάννης Καψής: Η εξουσία φθείρει τους πολιτικούς. 22-6-01, Καλημέρα Ελλάδα, ΑΝΤ1 Παπαδάκης. Αλέκος Παπαδόπουλος: Πρέπει να πάμε στο σπίτι μας, 24-6-01 ΝΕΤ, 7η μέρα Ν.Χασαπόπουλος ΕΡΤ-ΝΕΤ. Νίκος Σηφουνάκης, για Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: Είναι χουντικός, αργυρώνητος, προδότης, αλήτης. 29-8-01 σε όλα τα δελτία. ΑΝΤ1, ΣΤΑΡ, ΑLPHA, MEGA.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν και θα έχουμε συνέχεια από το πλούσιο λεξιλόγιο των πολιτικών, που από τα ρινγκ, βρέθηκαν αγκαλιασμένοι, για τη νομή της εξουσίας , ξεχνώντας ιδεολογίες και προσανατολισμούς... για μια χώρα που βυθίζεται στο σκοτάδι.
Keywords
Τυχαία Θέματα