Το διαρκες εγκλημα της ερτ συνεχιζεται

14:50 25/9/2013 - Πηγή: Fimotro

...ΜΕ ΑΝΟΧΗ.. ΣΑΜΑΡΑ;
Γράφει ο Κ.Π.
Aγαπητό Fimotro,
Τρία πράγματα δεν κάνουν οι πολιτικοί:«Δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν αναγνωρίζεις τα λάθη σου».
Ναπολέων Βονοπάρτης
Η αποφράδα...
μέρα της 11ης Ιουνίου, με την κυβερνητική απόφαση του κλεισίματος της ΕΡΤ, φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό. Η φίμωση ενός λαού, από τη δημόσια ενημέρωση, έστω και κατευθυνόμενη, πρωτοφανή
στα παγκόσμια τηλεοπτικά χρονικά δεν τέλειωσε με την ταφόπλακα και το κυβερνητικό «νταηλίκι!» αν και μειοψηφία 127 βουλευτών. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν και δεν αποκλείεται να υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις με το τελικό αποτέλεσμα. Η ΕΡΤ έκλεισε για την κυβέρνηση (βλέπε συνεργάτες Σαμαρά και συμπαιγνία Βενιζέλου),αν και πλεονασματικός οργανισμός, «ως φορέας διαφθοράς, σπατάλης, ρουσφετιών, παράνομων διορισμών, αναξιοκρατίας, απεργιών και κάθε παρανομίας και απάτης». Με τα όσα της καταλογίζουν μόνο από Aids δεν μας είπαν ότι πάσχει, από τις τόσες πολιτικές αποφάσεις, πολιτικά στελέχη και πολιτικούς που έχουν ασελγήσει επάνω της! Τρεις μήνες και 14 μέρες μετά το θάνατο, και ο «νεκρός» παραμένει άταφος. Αυτό που ήθελε να αποφύγει η κυβέρνηση αυτό έπαθε από μια παιδαριώδη και ανόητη απόφαση!
«..Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την Κρίση δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης. Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Και αυτό τελειώνει σήμερα.». Αυτή ήταν η κατηγορία των «αξιωματούχων» που διάβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπροστά στον μελλοθάνατο την 18:00 ώρα, πριν οι ριπές των όπλων την 11ην νυχτερινή μαυρίσουν τις οθόνες και τις ψυχές των Ελλήνων. Ευτυχώς μέσα στο σκοτάδι ο αξιωματούχος δεν έριξε τη χαριστική «βολή»(ΜΑΤ, αστυνομία να εισβάλουν στο κτήριο). Οι εργαζόμενοι, αφού γλίτωσαν, πήραν την τύχη της ΕΡΤ στα χέρια τους και συνεχίζουν ακμαίοι και δυνατοί, με συνεχές 24ώρο πρόγραμμα που στέλνουν στον απανταχού Ελληνισμό, αρνούμενοι να συμβιβαστούν με ένα τηλεοπτικό «μίασμα» που ακούει στο όνομα ΕΔΤ-ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, διαγράφοντας μια τηλεοπτική ιστορία 47 ετών. Στη συζήτηση του ν/σ για την ΝΕΡΙΤ στη βουλή 19-7 δόθηκε μάχη μεταξύ συγκυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το «μαύρο». Η κυβέρνηση ανένδοτη επέβαλε την ψήφισή του, μέχρι να έρθει η επόμενη να τον «καταργήσει». Όποιος παρακολούθησε τη συζήτηση και τα επιχειρήματα της συγκυβέρνησης, παρακολούθησε μια «θεατρική παράσταση υψηλού επιπέδου» για όσους γνωρίζουν από τηλεόραση. Μέχρι και τα «μελίσσια» επιστρατεύτηκαν για να πείσουν τους διαφωνούντες στη βουλή.
-Α.Νταβλούρος ΝΔ: Υπήρχαν 6 λογιστήρια.. θεαματικότητα 3%..... Πρέπει να διώξουμε τις σφίγγες από τα μελίσσια!
-Κ.Τριαντάφυλλος ΠΑΣΟΚ: Αυταρχική, μονομερή η απόφαση το μαύρο της ΕΡΤ. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου(δεν θα ενημερώθηκε από τον αρχηγό του). Σε κάθε μελίσσι, υπάρχουν οι εργάτριες, οι κηφήνες και οι βασίλισσες, εμείς είμαστε με τις «εργάτριες».
-Π.Βογιατζής ΝΔ είναι κατ'επάγγελμα μελισσοκόμος: Παρακαλώ μην προσβάλλουμε τα μελίσσια όταν τα βάζουμε εδώ μέσα, να προσέχουμε καλύτερα. Το ΕΣΡ τόσα χρόνια έχει να αλλάξει, έχει γίνει «καθεστώς».Το «μαύρο» μας πείραξε ως ακρίτες και να μην το ξαναζήσουμε!
Τώρα με την υπολειτουργία του «παραμορφωμένου μιάσματος» που λέγεται ΔΤ, τι γίνεται; Εδώ πέφτουν μπαλωθιές και χαράς ευαγγέλια από τους γύπες των αιθέρων που παρακολουθούν από ψηλά. Οι «θύλακες» αδιαφάνειας και σπατάλης βρήκαν στέγη, στη ΔΤ, το ΥΠΟΙΚ. Γ.Γ τύπου, Μουρούζη και πρώην εγκαταστάσεις ΥΕΝΕΔ. Οι ιδιώτες με τις συναλλαγές και προσφορές τους και με τη βοήθεια των διεφθαρμένων της ΕΡΤ που ανήκουν στο σκληρό πυρήνα του «μιάσματος» έχουν το πάνω χέρι. Όπως μου αποκάλυψαν δύο στελέχη που συμμετέχουν, μιλούν για μια τηλεόραση ΔΤ-φάντασμα! Δεν υπάρχει σχέδιο, πλάνο, πρόγραμμα, σχεδιασμός, συνεργεία, τεχνικές υπηρεσίες υποστήριξης και υποδομές που να εμπνέουν αισιοδοξία για κάτι καλό. Με δυο λόγια επικρατεί ένα χάος. Αυτό το χάος και την ανάγκη της κυβέρνησης να δείξει ότι λειτουργεί ο ανύπαρκτος φορέας, με άσχετα πρόσωπα, εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν οι επιτήδειοι με αδιαφανείς διαδικασίες!
Οι πληροφορίες λένε ότι τα προβλήματα που έχουν συσωρευτεί στο ραδιοτηλεοπτικό χώρο έχει προβληματίσει την κυβέρνηση για το μέλλον της ΕΡΤ, αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα από το κλεισιμό της. Κανένας δεν γνωρίζει πόσα εκατομμύρια στοιχίζει στον Ελληνικό λαό η λειτουργία του «μιάσματος», ενώ 350 εκατ. με ανοδική πορεία φθάνει μέχρι τώρα το «μαύρο». Το θέμα είναι πότε θα παρέμβει ο εισαγγελέας. Προβλήματα υπάρχουν σε Μάναλη-Καψή, στο ΕΣ, στην επιλογή του ΔΣ, αλλά και στους κόλπους της ίδιας της κυβέρνησης. Η μεθαυριανή συζήτηση στο ΣτΕ για την ΕΡΤ ίσως λύσει τα χέρια της κυβέρνησης για ουσιαστικές αποφάσεις. Τα λάθη που έγιναν δεν αφήνουν περιθώρια για πολλούς ελιγμούς. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ο κ.Π. Καψής και οι συνοδοιπόροι του, μαζί με το Γ. Μάναλη ως «άρχοντες των δαχτυλιδιών» προσπαθούν να πείσουν τη κυβέρνηση ότι όλα λειτουργούν ρολόι. Μετά την ιστοσελίδα «μαϊμού» θα έχει και μαϊμού «ραδιόφωνο» για να παρουσιάσει στο ΣτΕ, ότι όλα λειτουργούν με βάση την αποφασή τους. Θα γίνουν πιστευτοί από τους δικαστές; Ίδωμεν..Δεν υπάρχει όμως κάποιος, να τους πει να σταματήσουν τα παραμύθια; Εκτός αν απευθύνονται σε πνευματικά καθυστερημένους!!!
Τη λύση, την επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά. Άμεση λειτουργία του ραδιομεγάρου -σιωπηρώς- με το υπάρχων προσωπικό. Αναδιοργάνωση, σχέδιο, πλάνο οργανόγραμμα, υπηρεσίες, εντός 30 ημερών και διαπραγματεύσεις μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις και εμπιστοσύνη από τις δυο πλευρές για να δοθεί ένα τέλος.και όχι διεθνής διασυρμός.
Μελετώντας το BBC Trust(που πολλοί ονειρεύονται) και το FCC (Ομοσπονδιακή επιτροπή επικοινωνιών) των Ηνωμένων Πολιτειών άλλες λύσεις δεν υπάρχουν. Την ευθύνη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, πρέπει να την πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και να μην ακούσει συμβούλους και συνεργάτες. Ο Συνταγματικός μιθριδατισμός πρέπει να σταματήσει. Η ρήση του Ναπολέων Βονοπάρτη, που αναφέραμε στην αρχή ας μην την υιοθετήσει ο Πρωθυπουργός. Για τα λάθη του, δεν τον βοήθησε ούτε η «Αγία Ελένη» στο νησί που έφτασε εξόριστος και ταπεινωμένος! Αντώνη Σαμαρά ρίξε μερικές «σφαλιάρες» εκεί που χρειάζεται, πες και κανένα όχι στους τροικανούς, που καθημερινά δολοφονούν τον Ελληνικό λαό και βρες όπως έχουμε πει έναν Μανόλη Καλαμίδα για να σε γράψει θετικά η ιστορία!
Keywords
Τυχαία Θέματα