Το «μπουγαδοκοφινο» της ερτ!

14:54 11/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Προσπάθησα να βρω έναν όρο για να ερμηνεύσω τα άρθρα και τις διατάξεις, αυτού του σχεδίου νόμου, για την ΕΡΤ, του «αριστουργήματος» που εκπονήθηκε πάνω στο νόμο...
4173/2013, για να δημιουργήσει έναν νέο φορέα αντάξιο μιας δημόσιας τηλεόρασης. Πιθανόν ένα μικρό BBC, όπως είχε ονειρευτεί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δια στόματος Καψή. Κάτι ανάλογο επιχειρείται σήμερα με τα ίδια υλικά δια στόματος ΣΥΡΙΖΑ
και υπουργού επικρατείας.

Αυτό το «αριστούργημα» που βρίσκεται σε διαβούλευση, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, για τον άθλο που κατέλαβαν ο/οι συντάκτες. Θα πρότεινα σε κάποιο πανεπιστήμιο να τους ανακηρύξει επίτιμο/ους διδάκτορες για το πόνημα τους και η βουλή να πάρει μαθήματα σύνταξης νομοσχεδίων, πως ένας νόμος που διάλυσε την ΕΡΤ σε νόμο (θεωρητικά)ουσίας!!! Εάν ζούσε ο Δημήτρης Ψαθάς και Τσιφόρος θα είχαν πολύ δουλειά.

Επέλεξα λοιπόν τον όρο «ΜΠΟΥΓΑΔΟΚΌΦΙΝΟ» με όποια ερμηνεία και αν του δώσει κανείς. Ακόμη και αυτό: «το μπουγαδοκόφινο της θειά σου(ΕΡΤ) ρε». Αυτό το μπουγαδοκόφινο για την ΕΡΤ, αντί να δώσει λύση στα προβλήματα και την ομαλή επαναλειτουργία, δημιουργεί πολύ περισσότερα από όσα λύνει. Κυρίως ο τρόπος με τον οποίο υποδεικνύει να επιστρέψουν απολυμένοι-εργαζόμενοι μέσα στο Ραδιομέγαρο. Αυτός ο τρόπος δημιουργεί υπόγειες σήραγγες κάτω από τη Μεσογείων μεταξύ των δυο πλευρών.

Έτσι όπως είναι διατυπωμένη η επιστροφή του προσωπικού, η μία πλευρά πανηγυρίζει και η άλλη κλαίει η αντίστροφα. Υπάρχει και μια άλλη πλευρά, που νιώθει πικραμένη απογοητευμένη και προσπαθεί να βρει τρόπους να αντιδράσει, πέρα από τους απολυμένους ΣΟΧ ορισμένου χρόνου οι οποίοι πάνε στον κάλαθο των αχρήστων, παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, περί επιστροφής όλων!

Όπως είναι διατυπωμένο αυτό το μπουγαδοκόφινο είναι αδύνατον να εφαρμοστεί. Δεν γνωρίζω τι τροποποιήσεις θα γίνουν. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι το σχέδιο νόμου του 4173 που τροποποιείται, για να λειτουργήσει η ΕΡΤ, μοιάζει με το λίφτινγκ της γυναίκας που αποτυγχάνει στην πρώτη επέμβαση και ο γιατρός την παροτρύνει να πάνε σε μία δεύτερη για καλύτερο αποτέλεσμα.

Στο τέλος ξέρετε τι αποτέλεσμα βγαίνει... Κάτι ανάλογο συμβαίνει με την ΕΡΤ. Το αποτέλεσμα θα είναι οικτρό(!) μετά τη δεύτερη επέμβαση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα ΕΡΤ καθυστέρησε υπέρμετρα, και αυτό θα της στοιχίσει. Η ΕΡΤ έπρεπε να είχε ανοίξει με οποιονδήποτε τρόπο και κόστος. Όσο παραμένει κλειστή παγιώνεται μία κατάσταση και λειτουργεί εις βάρος της κυβέρνησης.

Εδώ θα σας θυμίσω αυτό που μας έλεγαν στο στρατό για τη φωτιά: Αν την προλάβεις το πρώτο λεπτό χρειάζεσαι ένα ποτήρι να την σβήσεις. Το δεύτερο λεπτό έναν κουβά, τον τρίτο ένα βαρέλι, δυο, τρία και μετά τη λίμνη του Μαραθώνα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την ΕΡΤ.

Αφού δεν την άνοιξαν αμέσως το παιχνίδι χάθηκε. Το πότε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο και κάτω από ποιες συνθήκες και με τι προσωπικό θα εφαρμοστεί ο νόμος παρωδία, τι δίκες θα ακολουθήσουν, τα γνωρίζει μόνο ο θεός. Όσοι πιστεύουν ότι αυτό το μπουγαδοκόφινο θα δώσει λύση, καλό θα είναι όπως 22 μήνες έδιναν μάχες και περίμεναν θα περιμένουν ακόμα. Καλό όμως θα είναι μέχρι να ανοίξει η ΕΡΤ να πάνε σε κάποιο μοναστήρι να μονάσουν και να ξεκουραστούν. Εκτός από αυτούς που είναι μέσα στο Ραδιομέγαρο και έχουν δέσει το γαιδαρό τους ανέξοδα.

Υ.Γ. Εδώ αγαπητοί φίλοι οφείλω και μία εξήγηση σχετικά με παλαιότερη ανάρτηση σχεδίου νόμου που έδωσα στη δημοσιότητα για την ΕΡΤ. Οι πηγές μου είναι απόλυτα τεκμηριωμένες και αξιόπιστες. Στα χέρια μου είχα 3 σχέδια νόμου και διάφορες μεμονωμένες προτάσεις, αντίστοιχες με αυτές που είχε το υπουργείο επικρατείας. Μεταξύ αυτών και ο ν.4173/2013 με διάφορες σημειώσεις.

Απορρίψαμε τη δυνατότητα κατάθεσης του συγκεκριμένου σχεδίου, διότι όπως αναφέρθηκε, θα ήταν αδύνατον να φέρει νόμο που είχε απορρίψει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψηφίσει και λοιδόρησε η σημερινή κυβέρνηση με τον χειρότερο τρόπο. Είπαμε λοιπόν ότι θα είναι παράλογο να φέρει αυτόν το νόμο τροποποιημένο, όταν τον είχε φτύσει κυριολεκτικά.

Και όπως αντιλαμβάνεστε, κανείς δεν γλύφει εκεί που φτύνει. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας για κάποιους που παραπονέθηκαν, ότι άλλο έδωσα στη δημοσιότητα και άλλο βγήκε από τη γέννα. Μα γι΄άυτό είναι ανάπηρο αυτιστικό και μπουγαδοκόφινο! Θα έχουμε όμως πολλά να πούμε. Υπομονή!
Keywords
Τυχαία Θέματα