''to aσυλο ανιατων δεν κινδυνευει''...

22:09 15/7/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ...
«Το Άσυλο Ανιάτων δεν κινδυνεύει από την εφαρμογή του νόμου, όπως ενημέρωσα και τον Πρωθυπουργό» έγραψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ...
στον προσωπικό
του λογαριασμό στο twitter, μετά το ζήτημα που είχε θέσει η πρόεδρος του ιδρύματος, περί κινδύνου αναστολής του σε περίπτωση εφαρμογής της διάταξης του clawback (αυτόματη επιστροφή χρημάτων λόγω υπέρβασης της δαπάνης).
Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννα Ηλιάδη είχε στείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με την κ. Ηλιάδη ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αυτή τη στιγμή, καταβάλλει τα ήδη μειωμένα κατά 30% νοσήλια με καθυστέρηση 8 μηνών, ενώ ακόμα δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες εκκαθαρίσεις του 2011 από τα προ του ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος προς το Άσυλο να υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το βράδυ και το ΑΜΠΕ μετέδωσε, επικαλούμενο πληροφορίες του, ότι μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού, η λειτουργία του Ασύλου Ανιάτων και δεν θα επηρεαστεί από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για το clawback, το οποίο θεσμοθετείται με στόχο την αντιμετώπιση του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα