Το ασπρο μαυρο

Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της (μπουκωμένα από τραπεζική διαφήμιση μέσα ενημέρωσης) επιχειρούν να εμφανίσουν το μαύρο ως άσπρο βιάζοντας τη λογική μας. Πανηγυρίζουν με...
πρώτο το Σαμαρά, για το ότι οι τράπεζες μας ''πέρασαν'' τα λεγόμενα ''stress tests'' της ΕΚΤ, στα οποία κόπηκαν όμως.

Γιατί αυτή είναι
η αλήθεια.

Με βάση τα αποτελέσματά τους στο τέλος του 2013 Εθνική, Eurobank και Πειραιώς ΚΟΠΗΚΑΝ σ' αυτήν τη δοκιμασία. Από εκεί και πέρα με διάφορες πραγματικές και θεωρητικές κινήσεις τα ιδρύματα αυτά διόρθωσαν τη θέση τους, ούτως ώστε αν γίνει αναγωγή του τεστ στο τέλος του 2014, να μην χρειάζονται στη ουσία βοηθητικά κεφάλαια. Το τέλος όμως του 2014 ΔΕΝ έχει έρθει ακόμα και μένει να δούμε αν και πόσα χρήματα θα χρειαστούν οι τράπεζες που έχουν θέμα.

Κι επίσης αφού μία φορά το πλάνο τους απέτυχε (τέλος 2013), ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα αποτύχει και πάλι στο μέλλον;

Όσο για το τι σημαίνει για τον δοκιμαζόμενο πολίτη η ''επιτυχία'' αυτή των τεσσάρων τραπεζών, θα σας το περιγράψω πολύ απλά: χέστηκε!

Έχουμε όλοι πληρώσει πολύ ακριβά τους Έλληνες τραπεζίτες και τα παιχνιδάκια τους, και είναι τουλάχιστον προκλητικό να βλέπουμε τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης να πανηγυρίζει για την αμφιλεγόμενη ''επιτυχία'' των πιστωτικών ιδρυμάτων, την ίδια ώρα που χιλιάδες οικογένειες διαλύονται και χιλιάδες σπίτια κλείνουν, λόγω της ύφεσης και της τεράστιας ανεργίας.

Ευχαριστώ

Μπάμπης Νικόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα