Το αδιαχωρητο σε κω και μυτιληνη απο τους μεταναστες

10:15 18/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην χώρα μας, με νέες καραβιές να καταφτάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά και νέα επεισόδια να σημειώνονται συνεχώς, την...
ώρα που ο Βοτανικός «γεμίζει» και εικόνες ντροπής από την Ελλάδα συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Η κατάσταση είναι πλέον «εκρηκτική» και στη Λέσβο, όπως φάνηκε και από τις άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών που σημειώθηκαν το μεσημέρι της
Δευτέρας στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μπροστά στο γραφείο του Λιμενικού Σώματος, επεισόδια που ξεκίνησαν όταν κάποιοι μετανάστες, προσπάθησαν να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας και να περάσουν μπροστά από άλλους που περίμεναν υπομονετικά για να καταγραφούν από τις αρχές. Οι «αδικημένοι» αντέδρασαν έντονα, τα πνεύματα οξύνθηκαν και σημειώθηκαν εκτεταμένες συμπλοκές, οι οποίες κατέληξαν σε μικροτραυματισμούς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες οι οποίοι ζουν χωρίς νερό αλλά και χωρίς χώρους υγιεινής στη Λέσβο, αδυνατώντας να φύγουν από το νησί, υπολογίζονται σε περισσότερους από 4.000.

Πέραν όμως των εγκλωβισμένων, από το λιμάνι κάθε μέρα περνούν άλλοι 1.500 με 2.000 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες που φτάνουν στη Λέσβο. Εκεί γίνεται η πρώτη τους καταγραφή πριν μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής. Διαδικασία που συχνά έχει αποτέλεσμα συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων πράγμα που έγινε και την Δευτέρα. Αιτία η πολύωρη αναμονή κάτω από τον ήλιο και η προτεραιότητα που δίνεται σε Σύρους πρόσφυγες ιδιαίτερα σε γυναίκες με παιδιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα