Το 43% των γαλλων εχουν θετικη εικονα για την ακροδεξια λεπεν...

10:59 7/10/2014 - Πηγή: Fimotro
Το 43% των Γάλλων πολιτών έχει θετική εικόνα για την σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε ...
το ινστιτούτο "Odoxa" για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας "Le Parisien". Πρόκειται για το υψηλότερο, μέχρι τώρα,ποσοστό σε ότι αφορά την δημοφιλία της Λεπέν, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Ωστόσο, όταν τίθεται θέμα διακυβέρνησης της χώρας, τα πράγματα
αλλάζουν.

Mπορεί το 43% των Γάλλων να πίνει... νερό στο όνομα της κόρης του ιδρυτή της γαλλικής Ακροδεξιάς, την ίδια ώρα, όμως, περίπου επτά στους δέκα Γάλλους (67%) δηλώνουν πως δεν την εμπιστεύονται να αναλάβει τα "ηνία" της χώρας.

Το 56% των ερωτηθέντων δεν έχουν καλή γνώμη για την Μαρίν Λεπέν ενώ, το 30% δεν διστάζουν να πουν ότι η εικόνα που έχουν γι' αυτήν είναι πολύ άσχημη.

Όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", η Λεπέν έχει κάθε λόγο να χαμογελά βλέποντας τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης καθώς τις τελευταίες μέρες, έχει "τσιμπήσει" αρκετά ποσοστά. Αφότου ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αποκάλυψε ότι επιστρέφει στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, η δημοτικότητα της αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος, ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες.

Στους κόλπους της Αριστεράς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης,το 85% των Γάλλων δηλώνει ότι έχει αρνητική γνώμη για την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου ενώ, το 14% υποστηρίζει ότι έχει θετική άποψη για τη Λεπέν.

Αντιθέτως, στο μέτωπο της Δεξιάς, το 67% των Γάλλων πλέκει το εγκώμιο στην αρχηγό του "Εθνικού Μετώπου" ενώ το 32% δεν εγκρίνει το έργο της. Σε ότι αφορά το χαρακτήρα της, όπως επισημαίνει η "Le Figaro", το 73% των ερωτηθέντων την θεωρούν "επιθετική", την ίδια ώρα, όμως, το 72% πιστεύουν πως είναι θαρραλέα.

Επίσης, το 63% των ερωτηθέντων θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει ως ρατσίστρια. Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο Ίντερνετ, στις 2 και 3 Οκτωβρίου, σε δείγμα χιλίων ατόμων.
Keywords
Τυχαία Θέματα