Τι ζητα ο πρωθυπουργος της συριας σε περιπτωση στρατιωτικης επιθεσης...

16:29 30/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο Σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ Χάλκι ζήτησε την κινητοποίηση των εθνικών πόρων για να διαφυλαχθεί η παροχή των βασικών κρατικών υπηρεσιών στην ...
περίπτωση που γίνει μια στρατιωτική επίθεση από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους τους τις επόμενες ημέρες στη Συρία.
Ο Αλ Χάλκι σημείωσε ότι τα μέτρα που ζητεί να ληφθούν είναι απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση και να εμποδιστούν οι εχθροί από την διατάραξη της λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα της ηλεκτροδότησης, της υδροδότησης, των επικοινωνιών,
της παροχής τροφίμων και πετρελαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού που επικαλείται το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
«Η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει την παροχή τροφίμων, ιατρικής κάλυψης και άλλων υπηρεσιών», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Αλ Χάλκι.
«Υπάρχει μια στρατηγική προμήθεια όλων των υλικών και οι φούρνοι εξακολουθούν να λειτουργούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών», σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια συνόδου του υπουργικού συμβουλίου και των επικεφαλής των περιφερειών όπου συζητήθηκαν τα σχέδια ετοιμότητας για τις κυβερνητικές υπηρεσίες που παρέχουν βασικές υπηρεσίες.
«Θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε απόπειρα δολιοφθοράς από τους εχθρούς του κράτους», σημείωσε επίσης ο αλ Χάλκι, αναφερόμενος στους αντάρτες.
Αντιπολίτευση: Αυξάνονται οι αυτομολήσεις αξιωματικών
Παράλληλα η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε σήμερα ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί οι αυτομολήσεις στον συριακό στρατό.
«Χθες το βράδυ λάβαμε επιβεβαίωση ότι έχει αυτομολήσει ένας μεγάλος αριθμός υψηλόβαθμων αξιωματικών, οι οποίοι αποφάσισαν να βγάλουν την στολή τους, να βάλουν πολιτικά και να φύγουν από την χώρα», δήλωσε ο Χάλεντ Σάλεχ, εκπρόσωπος του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης.
«Υπάρχουν αυτήν την στιγμή πολλοί που έχουν αυτομολήσει στον Λίβανο, ενώ ορισμένοι μεταβαίνουν σε άλλες αραβικές χώρες», πρόσθεσε ο Σάλεχ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Σάλεχ υπολόγισε σε «70.000 ως 80.000» τον αριθμό των μάχιμων στρατιωτικών που είναι ακόμη πιστοί στο Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Αποστολή και πέμπτου αμερικανικού αντιτορπιλικού
Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ αποστέλλουν ένα επιπλέον αντιτορπιλικό απέναντι από τις συριακές ακτές, ανεβάζοντας προσωρινά σε πέντε τον συνολικό αριθμό των πολεμικών πλοίων που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αμερικανός αξιωματούχος της άμυνας.
«Το USS Stout βρίσκεται στην Μεσόγειο και κατευθύνεται προς τα ανατολικά», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Σήμερα τέσσερα αντιτορπιλικά — το Mahan, το Ramage, το Barry και το Gravely — βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο και είναι έτοιμα να εξαπολύσουν πυραύλους Τόμαχοκ σε ένα ανταποδοτικό πλήγμα κατά του συριακού καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα της περασμένης εβδομάδας, αν δοθεί η σχετική εντολή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα