Τι ζητα η κυπριακη κυβερνηση απο το ακελ...

19:31 11/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Εκείνοι που ευθύνονται για την πρωτόγνωρη οικονομική τραγωδία του τόπου πρέπει, όταν απευθύνονται στο λαό, να το κάνουν με μεγαλύτερη ...
σεμνότητα, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η «κυβέρνηση, παρόλο που δεν θα ήθελε να βρίσκεται σε αυτήν την αντιπαράθεση, εντούτοις είναι αναγκασμένη να απαντήσει ξανά σε αυτούς που φέρουν την κύρια ευθύνη για την πρωτόγνωρη οικονομική τραγωδία που βιώνει ο τόπος, ότι το λιγότερο που πρέπει να κάνουν είναι να απευθύνονται στο λαό με μεγαλύτερη σεμνότητα».

«Ο λαός έχει μνήμη
και κρίση και ξέρει πάρα πολύ καλά ποιοι τον έφεραν εδώ» πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι παλαιότερα μιλούσαμε για 17,5 δισ. σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ενώ τώρα για 23 δισ., ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «είναι γεγονός ότι με το Μνημόνιο του Νοεμβρίου μιλούσαμε για 17,5 δισ. χρηματοδοτικές ανάγκες. Και έχουν προκύψει και έχουν γίνει 23 δισ. Ποιος ευθύνεται γι' αυτό; Πώς φτάσαμε εδώ; Από το γεγονός ότι υπήρξε ευθυνοφοβία και πλήρης αναποφασιστικότητα της προηγούμενης κυβέρνησης».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη -ανεξαρτήτως του ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα που της κληρονόμησαν κάποιοι, και είναι γνωστοί ποιοι είναι αυτοί- ότι θα λύσει αυτό το πρόβλημα, έτσι ώστε στο τέλος Απριλίου να έχουμε εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων του κράτους».

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «προβλέπεται ανακεφαλαιοποίηση των Συνεργατικών Ιδρυμάτων μέσα στο Μνημόνιο, ύψους 1,2 δισ. και εμπεριέχονται στα δέκα δισ. της δανειακής σύμβασης».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα