Τι σημαινει η στροφη της ευρωπης στην αναπτυξη...

15:21 30/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Στην ανάπτυξη έναντι της λιτότητας μετατοπίζεται το κέντρο βάρους των ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, κατόπιν πιέσεων από την Ιταλία και τον Ματέο Ρέντζι...
Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε να εφαρμόσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, με μεγαλύτερη ευελιξία, με στόχο να στηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη θα συνυπολογίζονται όταν εκτιμάται η δημοσιονομική πειθαρχία, με αποτέλεσμα οι χώρες να λαμβάνουν περισσότερο χρόνο για να επιτύχουν τους
δημοσιονομικούς τους στόχους, εφόσον έχουν εφαρμόσει τέτοιες μεταρρυθμίσεις.

Η συμφωνία αποτελεί μία επιτυχία για τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρέντζι, ο οποίος πίεζε για μία πιο επιεική ερμηνεία του Συμφώνου Σταθερότητας αφότου εκλέχθηκε, το Φεβρουάριο. Διαθέτοντας το μεγαλύτερο χρέος της Ευρωζώνης, η Ιταλία χρειάζεται απελπισμένα την ενίσχυση της ανάπτυξης, προκειμένου να μπορέσει να το μειώσει.

Ως γνωστόν, το Σύμφωνο Σταθερότητας καλεί τις κυβερνήσεις να τηρούν δημοσιονομικά ελλείμματα μικρότερα του 3% του ΑΕΠ και χρέη έως 60%.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα