Τι κρυβει η κοντρα μητσοτακη - λοβερδου...

21:26 14/6/2014 - Πηγή: Fimotro

Αντιμέτωπη με πολλαπλά προβλήματα βρίσκεται η νέα κυβέρνηση λίγα 24ωρα μετά την ορκωμοσία της...

Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός των επομένων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει μια σειρά από προαπαιτούμενα – μνημονιακές δεσμεύσεις, οι περισσότερες εξ αυτών, όπως παραδέχεται κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, έχουν «αντιλαϊκό χαρακτήρα» και κυρίως έρχονται σε αντίθεση με τη δηλωθείσα «στροφή προς την κοινωνία».
Αυτό, κατά το ίδιο στέλεχος, θα εντείνει τις εσωτερικές αντιθέσεις, πολλώ δε μάλλον που πολλοί εκ των
νέων υπουργούν, είτε από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Αν. Λοβέρδος, είτε από τη λαϊκή δεξιά, θεωρείται δύσκολο να μην αντιδράσουν.
Ήδη η κόντρα Μητσοτάκη-Λοβέρδου δίνει τον τόνο των εξελίξεων. Ο κ. Μητσοτάκης από χθες Παρασκευή, νωρίς το μεσημέρι, άφηνε να διαρρεύσει ότι όχι μόνο δεν είχε καμία πρόθεση υποχώρησης από τα υπεσχημένα, αλλά θα προχωρούσε από την ερχόμενη Δευτέρα και στην ανακοίνωση επαναπρόσληψης 600 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που βρίσκονταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι η εν λόγω υπόθεση είναι σταγόνα μπροστά στον «ωκεανό» των 15.000 απολύσεων που πρέπει να γίνουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εντός του έτους. Αν αρχίσει από τώρα να ξηλώνει το πουλόβερ, λένε συνεργάτες του, πολύ σύντομα θα βρεθεί και ο ίδιος και η κυβέρνηση και η χώρα «μπροστά σε αδιέξοδα».
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την πρώτη ημέρα της ορκωμοσίας του, εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η πρώτη πράξη που θα υπέγραφε ως νέος υπουργός θα ήταν η απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και επιμένει στις 883 επαναπροσλήψεις.
Με δημοσιοποιημένες τις απόψεις και των δύο, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης αναμένεται να έχει πολύ δύσκολο έργο τις επόμενες ώρες, αν και, όπως έχει γράψει από την πρώτη στιγμή το naftemporiki.gr, η χρυσή τομή θα βρεθεί κάπου στη μέση.
Την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στη συνεδρίαση του Eurogroup, θα πρέπει να «διασκεδάσει» τους φόβους των Ευρωπαίων ομολόγων του, για το αν η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει τα όσα έχει υπογράψει, εν όψει και της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα για τη νέα αξιολόγηση.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα