Τι εκτιμα η αντιτρομοκρατικη για την 18σελιδη προκηρυξη

Η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για τη διπλή εκτέλεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Η προκήρυξη...
εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην ιστοσελίδα zougla.gr, ο οποίος ανέφερε ότι στην είσοδο του μνημείου πεσόντων στο σκοπευτήριο
της Καισαριανής υπάρχει μια σακούλα σκουπιδιών που περιέχει έναν φάκελο και ένα USB με την προκήρυξη.
Ειδικοί στην Αντιτρομοκρατική που έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» την 18σέλιδη προκήρυξη έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής σε δύο βασικά συμπεράσματα:
Ότι ο εκτελεστής των δύο χρυσυγιτών και ο συντάκτης της προκήρυξης είναι διαφορετικά πρόσωπα
Ότι ο εκτελεστής των δύο χρυσυγιτών είναι νέος στην ένοπλη οργάνωση, ενώ ο συντάκτης της προκήρυξης είναι "παλιός" στις τρομοκρατικές οργανώσειςς και στο αντάρτικο πόλης.
Εντύπωση προκαλεί στην Αντιτρομοκρατική το γεγονός ότι παρότι περίμεναν ότι η προκήρυξη θα περιλαμβάνει τρία κρίσιμα στοιχεία, δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτά. Ειδικότερα, δεν περιγράφεται πουθενά η στιγμή της δολοφονίας, δεν γίνεται καμία αναφορά στο πώς και γιατί δημιουργήθηκε η οργάνωση, αλλά ούτε και στο οπλοστάσιό της.
Μάλιστα, για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και θα αποτελεί το όπλο-ταυτότητα της οργάνωσης υπάρχει μόνον η εξής φράση: «Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελία του βουλευτή τους Μίχου, που είχε δηλώσει ότι 'μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν'».
Εντύπωση προκαλεί και το ύφος της προκήρυξης, αφού οι αρχές περίμεναν ένα περισσότερο μηδενιστικό κείμενο, ανάλογο του ψυχρού και κυνικού τρόπου που λειτούργησε ο εκτελεστής, που δεν δίστασε να δώσει χαριστικές βολές στα θύματα.
Η προκήρυξη εξετάζεται ήδη στα εργαστήρια για αποτυπώματα και DNA, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι μέλος της οργάνωσης ήταν στο σκοπευτήριο και παρακολουθούσε τη στιγμή που η προκήρυξη παρελήφθη.
Στο κείμενο της προκήρυξης, οι τρομοκράτες χαρακτηρίζουν τη διπλή εκτέλεση ως αντίποινα για τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα. Αναφέρουν σχετικά:
"Οι Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πολιτικές εκτελέσεις φασιστών-μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή που είχαν αναλάβει περιφρούρηση στα γραφεία του βόρειου τομέα Αθηνών, στο Νέο Ηράκλειο. Η επίθεση έγινε ως αντίποινα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τον χρυσαυτίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος".
Ο συντάκτης της προκήρυξης εξαπολύει ευθείες απειλές κατά αστυνομικών και πολιτικών, ενώ κάνει συνεχείς αναφορές και σε συνεργασία αστυνομίας και Χρυσής Αυγής:
"Οι αγωνιστές των Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν την επίθεση παρά το γεγονός ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αφού οι θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να βρίσκονται για προστασία κοντά στα ένοπλα σκυλιά του καθεστώτος, την αστυνομία, η οποία συνεργάζεται μαζί τους. Άλλωστε και τα κεντρικά γραφεία τους στην Μεσογείων, βρίσκονται απέναντι από την σχολή της αστυνομίας στο πάρκο Χωροφυλακής".
Στο ίδιο κείμενο, με σκληρό τρόπο, οι τρομοκράτες προαναγγέλλουν νέα χτυπήματα κατά της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
"Στην Ελλάδα, χωρίς να απολεστεί ο αντικαθεστωτικός αγώνας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι".
Στην προκήρυξη, οι τρομοκράτες κάνουν εκτενή αναφορά σε περιστατικά ρατσιστικής βίας, εξαπολύουν σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και των πολιτικών και μιλούν ανοιχτά για εμφύλιο ταξικό πόλεμο, καλώντας σε ανταρτοπόλεμο:
"Με καταδρομικές επιθέσεις στα κεφαλαιοκρατικά σύμβολα, δικτυώνοντας σταδιακά και εντείνοντας τις εφόδους μας μέσω ενός συνεπούς ανταρτοπόλεμου. Οικοδομώντας τις επάλξεις και οργανώνοντας τις απαραίτητες οπλαποθήκες, καταλαμβάνοντας νευραλγικές θέσεις της εξουσίας".
Keywords
Τυχαία Θέματα