Τι ειπε ο τσιπρας στο υπουργικο συμβουλιο...

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ,,,
του υπουργικού συμβουλίου. «Αποδεικνύεται ότι μέ σκληρή διαπραγματεύσή μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας χωρίς ρήξη πείθοντας τους εταίρους με συνομιλίες και χτιζοντας συμμαχίες», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού.

Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη μεταρρυθμιστικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν το επόμενο δίαστημα και τις οποίες, όπως είπε, προσδοκά η κοινωνία.

Ο
κ. Τσίπρας εκτίμησε πως θα ήταν καταστροφικό αν η κυβέρνηση περιοριζόταν απλως και μονο στην εφαρμογή του μνημονιου και τίποτα άλλο.

«Θέλουμε να μείνουμε στην ιστορία ως μια κυβέρνηση που παρα τις δύσκολιες οφειλει να αφήσει ριζοσπαστικό δείγμα γραφής, αλλάζοντας κατεστημένες δομες και αντιλήψεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επίσης πρόσθεσε τα εξής: «Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε παιχνιδι επικοινωνίας αλλα να κάνουμε βαθιες αλλαγες σε άξονες όπως η διοικητική μεταρρύθμιση, η πρωτοβάθμια υγεία, οι εργασιακες σχέσεις και η καταπολέμηση της διαφθοράς».

Επιπλέον ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να καταθέσουν σχέδιο δράσης για τις προτεραιότητες των υπουργείων τους και χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός οτι η κυβερνηση δεν υποχώρησε στα παρακάτω θέματα: 100 δόσεις, ΦΠΑ και νόμο Κατσέλη. Επίσης εκτίμησε πως ειναι επιτυχία ότι αποσυνδέθηκε η πρώτη αξιολόγηση από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης. Σε ό,τι αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τις εκρεμμότητες, όπως έγινε γνωστό, στόχος ειναι μέχρι τη Δευτέρα να έχει υπάρξει συμφωνία και την επόμενη εβδομάδα να έχει περάσει από τη Βουλή.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των προαπαιτούμενων, την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και την εκταμίευση των 10 + 2 δισ, ευρώ, ο κ. Τσίπρας πέραν από την επιμονή στα τρία θέματα («νόμος Κατσέλη», 100 δόσεις, ΦΠΑ στην εκπαίδευση), υπογράμμισε πως διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν εμπλοκή στο χτεσινό Eurogroup.

Όσον αφορά στο προσφυγικό τονίστηκε πως η ελληνική κυβέρνηση θα διαδραματίσει ρόλο πρωταγωνιστή στη διαπραγμάτευση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.
Keywords
Τυχαία Θέματα