Τι ''δειχνουν'' οι δημοσκοπησεις για τις εκλογες στη βουλγαρια...

12:30 29/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Συνολικά τέσσερα πολιτικά κόμματα αναμένεται να πάρουν το «εισιτήριο» για τη βουλγαρική Βουλή στις εκλογές της 12ης Μαΐου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Εθνικού Κέντρου Έρευνας της Κοινής Γνώμης...
Βάσει της δημοσκόπησης, την πρώτη
θέση αναμένεται να καταλάβει το κεντροδεξιό GERB με ποσοστό 23,6% και τη δεύτερη το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα με 17,7%.

Την τρίτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών με ποσοστό 6%, ακολουθούμενο από το εθνικιστικό Ατάκα με 4,9%, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite».

Εκτός Βουλής θα μείνει, κατά πάσα πιθανότητα, η Βουλγαρία για τους Πολίτες, το πολιτικό κίνημα της πρώην κοινοτικής επιτρόπου Μεγκλένα Κούνεβα, που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 3% και να μην μπορεί να ξεπεράσει το 4% που απαιτείται για είσοδο στο Κοινοβούλιο.

Στα κοινοβουλευτικά έδρανα δεν φαίνεται, επίσης, πως θα καθήσουν οι βουλευτές των Δημοκρατών για Ισχυρή Βουλγαρία του πρώην πρωθυπουργού Ιβάν Κόστοφ (1997-2001) και του Εθνικού Μετώπου για τη Σωτηρία της Βουλγαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κεντροδεξιά κυβέρνηση υπό τον Μπόικο Μπορίσοφ παραιτήθηκε εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων για τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τα γενικότερα μέτρα λιτότητας, αναγκάζοντας έτσι τον πρόεδρο Ρόσεν Πλέβνελιεφ να προβεί σε διάλυση του Κοινοβουλίου, ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 12 Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα