Θυματα απαγωγης τριμελης οικογενεια απο τη ρωσια

17:33 31/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Yπόθεση απαγωγής μιας τριμελούς οικογένειας από τη Ρωσία εξιχνίασαν αστυνομικοί στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής. Ειδικότερα συνελήφθησαν τρία άτομα, ανάμεσα τους ένας 41χρονος...
υπήκοος Ρωσίας, που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της σπείρας και όπως διαπιστώθηκαν ζητούσαν από την οικογένεια να τους καταβληθούν 5.000.000 ευρώ για την απελευθέρωσή τους. Οι άλλοι δυο συλληφθέντες είναι ένας 37χρονος από τη Ρωσία
και ένας 35χρονος από το Καζακστάν.
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 41χρονος στις 27 Ιουλίου αφού παρέλαβε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με ΙΧ αυτοκίνητο 51χρονο συμπατριώτη του προκειμένου να τον μεταφέρει σε ξενοδοχείο στα Νέα Μουδανιά. Ωστόσο τον μετέφερε σε σπίτι σε οικισμό στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, όπου του πρόσφερε καφέ και νερό στο οποίο είχε υπνωτικό και στη συνέχεια με ένεση τον κοίμισε.
Ακολούθως το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο δράστης έπεισε διαδοχικά την 43χρονη σύζυγο και τον 17χρονο γιο του 51χρονου να τον ακολουθήσουν και τους μετέφερε από το ξενοδοχείο στο ίδιο σπίτι όπου τους πρόσφερε χυμό στο οποίο είχε υπνωτικό και στη συνέχεια με ένεση τους κοίμισε.
Την επόμενη ημέρα ο 41χρονος ζήτησε από τον 51χρονο να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 5.000.000 ευρώ ως λύτρα για να τους απελευθερώσει, ενώ ήδη τους είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες εξαναγκάζοντας τον να του φανερώσει τον κωδικό pin για μία από αυτές.
Στη συνέχεια, οι απαχθέντες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του 41χρονου δράστη και την απροσεξία του 35χρονου συνεργού του, που τους επιτηρούσε, κατάφεραν να ελευθερωθούν και να ενημερώσουν τις Αρχές.
Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τρεις εμπλεκόμενους στην υπόθεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα