''θυμα'' της αιθαλομιχλης στο λονδινο και ο καμερον...

21:45 3/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον αναγκάστηκε την Πέμπτη να στερηθεί το πρωινό του τζόκινγκ λόγω της μεγάλης ατμοσφαιρικής μόλυνσης...
που πλήττει το Λονδίνο και το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας από χθες.

«Είναι δυσάρεστο, το αισθάνεσαι στον αέρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο BBC. «Δεν πήγα για τρέξιμο σήμερα το πρωί. Γυμνάστηκα μέσα», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Βρετανούς να λάβουν υπόψη τους τις μετεωρολογικές προβλέψεις και τις συστάσεις των αρχών για θέματα υγείας.

Η ατμοσφαιρική μόλυνση ανερχόταν
σήμερα στο Λονδίνο σε πολύ υψηλά επίπεδα, δηλαδή στην 10η βαθμίδα μιας κλίμακας από το 1 ως το 10, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο συνέστησε στον πληθυσμό να μειώσει τις σωματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ενήλικες και τα παιδιά που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα, όπως και οι ηλικιωμένοι, εκλήθησαν να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση.

Το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που εμφανίστηκε χθες και έχει βυθίσει σήμερα στην ομίχλη το Λονδίνο, οφείλεται σε έναν συνδυασμό εκπομπής σωματιδίων - που συνδέεται κυρίως με την κυκλοφορική συμφόρηση, την θέρμανση, την γεωργική δραστηριότητα - και της παρουσία σκόνης από την Σαχάρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί αύριο, καθώς η μόλυνση αναμένεται να πέσει σε χαμηλά ή μέτρια επίπεδα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα