ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 26 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

18:36 16/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα των 26 δισ. ευρώ έως το 2015.Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τα νέα μέτρα των 75 δισ. ευρώ» (σ.σ. συμπεριλαμβάνει τα 50 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας) τονίζει ότι... «ο λαός δεν πρέπει να χάνει άλλο χρόνο, αρκετά κράτησε ο εμπαιγμός», υποστηρίζοντας πως «οι διαφωνίες διαφόρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ,
της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων είναι στο πως θα μοιραστούν τα 76 δισ. που φιλοδοξούν να αρπάξουν από το λαό την επόμενη τριετία».
Το ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει το απόγευμα της Μ. Δευτέρα στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την γγ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα και κεντρικό σύνθημα «Όχι στην πτώχευση του λαού, λαϊκή οργάνωση, αντεπίθεση για λαϊκή εξουσία και οικονομία».Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε το Σάββατο, είπε ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη για εκλογές και συνεργασίες, γιατί μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει λύση αυτή τη δύσκολη περίοδο».Ο κ. Καρατζαφέρης, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, στον οποίο εξέφρασε για μία ακόμα φορά την στήριξη του κόμματός του με την ελπίδα, όπως είπε, ότι «θα χρησιμοποιήσει επί τα βελτίω τα άτομα που τον στήριξαν», ενώ επεσήμανε ότι «ο περιφερειάρχης θα κριθεί για το έργο του στο τέλος της θητείας του».Ο Συνασπισμός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «σπρώχνει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στο τούνελ της ύφεσης και της κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας», με τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων, τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών και την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας, που «δεν συνιστούν μέτρα εξόδου από την κρίση».Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που κατεδαφίζουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, τονίζει, εκτιμώντας ότι «η οριστική της ήττα θα έρθει από τους ενωτικούς αγώνες της Αριστεράς και των εργαζομένων».«Η Ελλάδα για να σωθεί χρειάζεται πανστρατιά και εθνική συνεννόηση. Χρειάζεται μια πολιτική εξόδου από την κρίση, σαν κι αυτή που απαίτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Πορτογαλία», τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο προσυνέδριο του κόμματος, που διεξάγεται το Σάββατο στην Πάτρα.Αναφερόμενη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έκανε λόγο για ένα «αόριστο ευχολόγιο», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν σαφείς στόχοι και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».Μάλιστα, επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι «δεν επέδειξε πολιτική τόλμη και πως συμβιβάστηκε για να αγοράσει χρόνο και να αποφύγει την σύγκρουση με το "βαθύ κράτος" του ΠΑΣΟΚ».
Keywords
Τυχαία Θέματα