Θετικη αποφαση του ειρηνοδικειου για οικογενεια ανεργων δανειοληπτων που χειριστηκε το γραφειο μας

11:35 27/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει η Άννα Κορσάνου
(Δικηγόρος)
Αγαπητό Fimotro,
Πρόκειται για έναν πενηντάχρονο άνεργο άντρα, πρώην ιδιοκτήτη φορτηγού, με χρέη σε πέντε διαφορετικές τράπεζες ύψους 397.000 ευρώ. Η σύζυγός του είναι και αυτή άνεργη και πλέον στην...
οικογένεια δεν υπάρχει κανένα εισόδημα, διαβιούν αυτοί και τα δύο ανήλικα παιδιά τους με βοήθεια συγγενικών προσώπων , ενώ λαμβάνουν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου και την Εκκλησία.

Η Ειρηνοδίκης αποφάσισε ότι θα καταβάλλει ο πενηντάχρονος
άνεργος το ποσό των 60 ευρώ προς όλες τις Τράπεζες (τα ποσά είναι εξαιρετικά χαμηλά για την καθεμία 50,34 ευρώ, 0,53 ευρώ, 3,95 ευρώ, 0,82 ευρώ, 4,36 ευρώ) και αυτό έως τον Ιανουάριο του 2014, οπότε όρισε νέα δικάσιμο για να επανεξεταστεί η υπόθεσή του μήπως έως τότε έχει βρει εργασία. Στη νέα αυτή δικάσιμο είτε θα επαναλαμβάνει το δικαστήριο την προηγούμενη απόφαση του, είτε θα προσδιορίσει εκ νέου τις καταβολές προς τα πάνω ή προς τα κάτω, αν συντρέχει περίπτωση.
Το ποσό για τη διάσωση της κύριας οικίας ύψους 690 ευρώ για 20 έτη θα ξεκινήσει να καταβάλλεται μετά από 4 έτη. Έως τότε μπορεί να έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας. Ήδη με την έως τώρα μορφή της η απόφαση διαγράφει τεράστιο ποσοστό χρέους.
Keywords
Τυχαία Θέματα