Θεσεις του pkk στο βορειο ιρακ βομβαρδισαν τουρκικα μαχητικα

21:30 15/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, στις πρώτες επιθέσεις αφότου...
δημοσιεύτηκαν πληροφορίες ότι διεξάγονται -και βρίσκονται μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο- συνομιλίες της τουρκικής κυβέρνησης με τον φυλακισμένο αρχηγό του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Σύμφωνα με το CNN Turk την Κυριακή εντοπίστηκε ομάδα μαχητών που προσπαθούσε να μπει στο τουρκικό έδαφος. Αμέσως απογειώθηκαν έξι F-16 τα οποία βομβάρδισαν στόχους
μέσα στο έδαφος του Ιράκ, όπου είναι γνωστό ότι δρουν Κούρδοι μαχητές.

Σε άλλο περιστατικό το βράδυ της Δευτέρας, τέσσερα μαχητικά βομβάρδισαν εκ νέου στόχους στο έδαφος του Ιράκ.

Δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν απώλειες.

Η επιχείρηση ήταν η πρώτη μετά από 12 ημέρες, αναφέρει το CNN Turk.

Έρχεται πάντως σε μία περίοδο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν με σκοπό να υπάρξει μακροπρόθεσμα κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Πέρυσι, το PKK ενέτεινε τις επιθέσεις κατά τουρκικών στόχων, με την Άγκυρα να απαντά με κλιμάκωση των στρατιωτικών εκκαθαριστικών επιχειρήσεων σε μεγάλη ζώνη στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα τρεις Κούρδισες ακτιβίστριες βρέθηκαν δολοφονημένες στο Παρίσι, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη τα κίνητρα ή οι δράστες της επίθεσης.

Το PKK, όπου ανήκαν και οι τρεις, υπαινίχθηκε ότι πίσω από τις δολοφονίες βρίσκεται το βαθύ κράτος της Τουρκίας. Η Άγκυρα αντίθετα απέδωσε την επίθεση σε ένα είδος ξεκαθαρίσματος ανάμεσα σε κουρδικές φράξιες που δεν επιθυμούν τον διάλογο με το τουρκικό κράτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα