Θερμα λογια κερι για τη γαλλια...

18:59 8/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, για τη Γαλλία, μία από τις ελάχιστες παγκόσμιες δυνάμεις που είναι πιθανό... να συμμετάσχουν σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Μετά την καταψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο της πρότασης για συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση
στη Συρία, η κυβέρνηση της Γαλλίας φαίνεται να είναι θετική στην τιμωρία της κυβέρνησης Άσαντ, την οποία οι ΗΠΑ κατηγορούν ότι ευθύνεται για τις επιθέσεις με χημικά που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.
«Όταν επισκέφτηκε τον στρατηγό ντε Γκωλ στο Παρίσι, πάνω από 50 χρόνια πριν, ο πρόεδρος Κένεντι είχε πει και παραθέτω ‘Η σχέση μεταξύ της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ελευθερίας και της ειρήνης στον κόσμο’», είπε ο Κέρι. «Σήμερα, που έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με τις βάρβαρες επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία, αυτή η σχέση την οποία είχε επικαλεστεί ο Κένεντι, είναι πιο σημαντική από ποτέ», πρόσθεσε.
Το 2003 η Γαλλία δεν είχε λάβει μέρος στην εισβολή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ, ωστόσο συμμετείχε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και άλλες χώρες στη στρατιωτική επέμβαση που συνέβαλε στην απομάκρυνση του Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία το 2011.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα