Θεοδωρακης κατα βοριδη για energa kai hellas power...

23:22 14/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Την άμεση αντίδραση του επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», προκάλεσε το γεγονός ότι δικηγόρος των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο με τις Energa και Hellas Power ...
είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση των προτάσεών του για τα θέματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη έκανε ανοιχτή επίθεση στον κ. Βορίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα κορυφαίο στέλεχος ενός κυβερνητικού
κόμματος μπορεί να είναι ο συνήγορος υπεράσπισης σε κάποιους που έχουν καταχραστεί 270 εκατομμύρια;».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο επίμαχες εταιρείες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (αλλιώς χαράτσι) για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι επιχείρησαν να εξαφανίσουν «τα ίχνη» των χρημάτων των φόρων που εισέπρατταν, τοποθετώντας τα πόσα σε λογαριασμούς που είχαν στο εξωτερικό.

Η αναίρεση που άσκησε το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου μήνα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών 19 στελέχη των εταιρειών Energa και Hellas Power συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη κεκλεισμένων των θυρών (σε συμβούλιο) στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Τα 19 αυτά στελέχη αντιμετωπίζουν κακουργήματα τα οποία επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα