Θεοδωρακης : λειπει το κοκκινο μπλοκακι του σημιτη...

09:46 6/12/2015 - Πηγή: Fimotro
«Οι εκλογές και μάλιστα με τον ίδιο εκλογικό νόμο δεν είναι λύση. Αν ο Τσίπρας δεν μπορεί...
να κυβερνήσει, θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις από αυτή τη Βουλή» επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο στην εφημερίδα «Τα Νεα», επισημαίνοντας πως: «Ένα σχήμα ευρύτερης συνεργασίας, προϋποθέτει τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ
με τη Ν.Δ».

Σχολιάζοντας τους δέκα μήνες διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ.Θεοδωράκης δηλώνει καυστικά για την πολιτική του πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα: «Μαθαίνει πολύ αργά και με μεγάλο κόστος για τη χώρα. Και φοβάμαι ότι νοιάζεται ποιο πολύ για το καθεστώς του παρά για την κοινωνία. Πιστεύει και αυτός όπως και πολλοί προηγούμενοι ότι για να κρατηθεί στην εξουσία πρέπει να κτίσει ένα πιστό καθεστώς».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπεραμύνεται της απόφασης του κόμματός του να μη συμμετάσχουν στον διάλογο που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την Παιδεία και το Ασφαλιστικό: «Ποιον διάλογο; Την Κυριακή ο Τσίπρας πρότεινε συνεννόηση και την Τρίτη ο Φίλης ανακοίνωσε την Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, με 70% Συριζαίους. Διώχνουν ότι καλύτερο έχει ο Ελληνισμός» λέει.

Όσον αφορά το Ασφαλιστικό: «Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις κυβερνούν και οι αντιπολιτεύσεις αντιπολιτεύονται. Μην τα ανατρέψουμε όλα. Ας φέρει η κυβέρνηση τον νόμο και εδώ θα είμαστε να τον συζητήσουμε».

Στη συνέντευξή του ο κ.Θεοδωράκης αποκαλύπτει πως ένα από τα τέσσερα βιβλία που διαβάζει το τελευταίο διάστημα είναι αυτό του Κώστα Σημίτη. Στην ερώτηση αν χρειαζόμασταν σήμερα μια πολιτική προσωπικότητα με χαρακτηριστικά του Σημίτη, ο ίδιος απάντησε: «Δεν ξέρω εάν λείπει ο Σημίτης, εκείνο που σίγουρα λείπει είναι το κόκκινο μπλοκάκι του. Να πεις «σήμερα θα κάνω αυτό, αύριο θα κάνω τα άλλα». Έχουμε μία κυβέρνηση «έτσι χωρίς πρόγραμμα». Με ξάφνιασε πάντως πόσο ωραιοποιημένα παρουσιάζει στο βιβλίο τις συγκρούσεις του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το περιβάλλον του».
Keywords
Τυχαία Θέματα