Θεϊκο γλυψιμο του στ. ψυχαρη στον αλεξη τσιπρα

16:48 28/9/2015 - Πηγή: Fimotro
ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...
Αξίζει να αναπαραχθεί έστω και με καθυστέρηση 24 ωρών, το κύριο άρθρο του Βήματος της Κυριακής το οποίο υπογράφει ο εκδότης της εφημερίδας Στ. Ψυχάρης...
"Το μπλοκάκι του πρωθυπουργού
Επιτέλους! Προχθές έγινε ένα βήμα μπροστά για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Οι γνωστές οδηγίες εκ Βρυξελλών (Μνημόνιο1, Μνημόνιο2 και Μνημόνιο3) συμπληρώνονται με συστάσεις του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του.
Η εργασία των υπουργών (είπε κατ’ ουσίαν ο Πρωθυπουργός) είναι υποχρεωτική.
Τα μέλη της κυβερνήσεως πρέπει να πηγαίνουν στα γραφεία τους κάθε πρωί να εργάζονται και να μη βρίσκονται συνεχώς στα πρωινάδικα της τηλεόρασης.
Βεβαίως, αν το παρελθόν προδικάζει το μέλλον, οι συστάσεις του Πρωθυπουργού θα τοποθετηθούν στο γνωστό αρχείο – εκτός εάν ο κ. Τσίπρας έχει κατά νουν να παρακολουθεί τους υπουργούς του και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αναδόμηση της κυβερνήσεως μόλις καταλήξει σε συμπεράσματα για την απόδοσή τους.
Η πείρα και η ζωή διδάσκουν ότι παρόμοιες εντολές ουδέποτε έγιναν σεβαστές από υπουργούς και πάσης φύσεως κρατικούς λειτουργούς.
Τώρα έρχεται η σειρά του κ. Τσίπρα να δοκιμάσει τα νεύρα του και τις δυνάμεις του εξετάζοντας τη συμπεριφορά υπουργών, υφυπουργών, αναπληρωτών υπουργών κ.λπ., κ.λπ. Πέραν του ερωτήματος ποια τύχη θα έχουν οι συστάσεις του για τα ωράρια εργασίας των υπουργών, υπάρχει και το θέμα της αποδόσεώς τους. Ο σημερινός πρωθυπουργός έχει διευρυμένες αρμοδιότητες, περιλαμβανομένης προφανώς και της παρακολουθήσεως του έργου των συνεργατών του.
Είναι απλό. Ενα μικρό σημειωματάριο (μπλοκάκι, σαν εκείνο που είχε εισαγάγει στην Ελλάδα ο Α. Παπανδρέου, για να δοξαστεί το είδος επί Κώστα Σημίτη) αρκεί για να του θυμίζει τι έχει αναθέσει σε κάθε υπουργό του και παραμένει πρόβλημα άλυτο.
Οι πολίτες παρακολουθούν με δικαιολογημένο ενδιαφέρον τις διοικητικές προσπάθειες του κ. Τσίπρα".
Σ.Σ. Fimotro : εδώ πραγματικά δεν μιλάμε για ένα απλό γλύψιμο. Εδώ μιλάμε για θεϊκό γλύψιμο στον πρωθυπουργό!
Keywords
Τυχαία Θέματα