''θα προσευχηθουμε για ειρηνη στη με.ανατολη''...

21:14 7/6/2014 - Πηγή: Fimotro
«Έρχομαι στην Ρώμη για να πάρω μέρος στην σημαντική αυτή στιγμή προσευχής. Με τη στήριξη του Θεού πρέπει να βοηθήσουμε την πολιτική και τη διπλωματία ...
ώστε να κυριαρχήσει η ειρήνη σε μια περιοχή που τόσο δοκιμάζεται», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ο πρόεδρος της παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, θα προσευχηθούν στο Βατικανό υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

«Πρόκειται για μια επίκληση της ειρήνης,
όχι για κοινή προσευχή», αποσαφηνίζουν πηγές του Βατικανού.

«Θα ζητήσουμε από τον Κύριο να εισακούσει την προσευχή μας και θα προσπαθήσουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ασία, με την βοήθεια του Θεού μπορούν να επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στη La Repubblica.

Σχετικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο στους Αγίους Τόπους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι «η έκβασή της ήταν σαφώς θετική» και πως «η συνάντηση αυτή ήταν πηγή μεγάλης πνευματικής αγαλλίασης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα