''θα νικησουμε τους τρομοκρατεσ''...

15:58 22/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα, δήλωσε το Σάββατο το βράδυ ότι τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά «τρομοκρατών» ...
οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα καταδιώξει όσους ευθύνονται γι' αυτή.
«Οι ποταποί δράστες αυτής της θρασύδειλης πράξης έλπιζαν να εκφοβίσουν, να διχάσουν και να προκαλέσουν απελπισία στους Κενυάτες», ανέφερε ο κ. Κενυάτα, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τους πολίτες.
«Έχουμε ξεπεράσει τρομοκρατικές επιθέσεις στο παρελθόν. Θα τους νικήσουμε ξανά», πρόσθεσε.
Ο κ. Κενυάτα είπε
ότι έχασε στενούς συγγενείς του στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.
Απευθυνόμενος στους συγγενείς των θυμάτων, ο πρόεδρος της Κέυας ανέφερε: «ζητώ από το Θεό να σας ανακουφίσει καθώς αντιμετωπίζετε αυτήν την τραγωδία και γνωρίζω πώς αισθάνεστε, αφού έχασα στενούς συγγενείς μου στην επίθεση».
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε πριν από λίγο ότι βρετανοί υπήκοοι βρίσκονται «χωρίς καμιά αμφιβολία» ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, προσθέτοντας ότι βρετανοί διπλωμάτες προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα θύματα.
«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι βρετανοί υπήκοοι βρέθηκαν παγιδευμένοι στην επίθεση», είπε ο κ. Χέιγκ, σε δηλώσεις του οι οποίες μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα