Θα ''κοβεται'' το επιδομα τεκνων οταν το παιδι σταματαει το σχολειο''...

16:04 4/9/2014 - Πηγή: Fimotro
«Ολα σε ένα» είναι το νέο σχέδιο των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας για τα επτά επιδόματα που δίνονται σε φτωχές οικογένειες. Σύμφωνα δε με πληροφορίες το επίδομα τέκνων θα «κόβεται» σε περίπτωση...
που το παιδί της οικογένειας σταματήσει το σχολείο.

Η δημιουργία ενιαίας ηλεκτρονικής αίτησης για τη χορήγησή τους ανακοινώθηκε την Τρίτη, ενώ ο στόχος αυτής της κίνησης είναι διττός: αφενός το υπουργείο Παιδείας
θέλει να ελέγξει τη σχολική διαρροή και και αφετέρου το υπουργείο Εργασίας επιθυμεί να εξοικονομήσει πόρους σε περιπτώσεις που οι οικογένειες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να είναι δικαιούχες.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος» οι αλλαγές αυτές που θα ισχύσουν από το νέο έτος έχουν ως σκοπό να παταχθεί η γραφειοκρατία και οι δικαιούχοι να μπορούν πιο εύκολα να εισπράξουν τα χρήματα, αλλά και να υπάρξει ένα φρένο στην διαρροή μαθητών από τα σχολεία. Ακόμη, απλοποιείται ο τρόπος χορήγησης, καθώς πλέον θα απαιτείται μόνο μία ηλεκτρονική αίτηση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, σκοπός είναι η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των δύο υπουργείων, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myschool, η οποία ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, ώστε να ενημερώνονται οι υπηρεσίες, για το εάν οι λαμβάνοντες το επίδομα τηρούν τις προϋποθέσεις ώστε να είναι δικαιούχοι ανά πάσα στιγμή.

Ποια είναι τα επτά επιδόματα που θα χορηγούνται
Keywords
Τυχαία Θέματα