Θα κανει "κουγκι" τη νδ του 15%... για δευτερη φορα, αρκει να μην συρθει σε συνεδριο

10:42 19/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Ιωάννης Καλαμίδης
(από το : tokentro.gr)
Αποφασισμένος για όλα ο Αντώνης Σαμαράς. Ο λιγότερο αρεστός πολιτικός αρχηγός σύμφωνα με τη χτεσινή δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ, ετοιμάζεται να διαλύσει οριστικά τη ΝΔ. Εμμονικός, ονειρεύεται...
να ξαναζήσει τις ηρωικές στιγμές του 1993, τότε που με πρόσχημα τη Μακεδονία, έριξε τον μισητό του Μητσοτάκη κι έφτιαξε τη μονοθεματική
πολιτική φούσκα της Πολιτικής Άνοιξης. Το ακροδεξιό μόρφωμα που είχε ως μόνα χαρακτηριστικά, το όνομα της Μακεδονίας, τη στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, και το λασπολόγημα της οικογένειας Μητσοτάκη και στη συνέχεια του Κώστα Καραμανλή.

22 χρόνια μετά ο Αντώνης Σαμαράς με ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα, έρχεται να επαναλάβει τον εφιάλτη.

Μόνο που τώρα η πατρίδα χρειάζεται ενότητα, βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται να αποδείξει πόσο διαλυτικό στοιχείο είναι.

Πήρε από τον μισητό του Κώστα Καραμανλή τη ΝΔ στο 33,5% και την έφτασε στο 15%, 20 μονάδες κάτω... και αντί να δείξει την πολιτική ωριμότητα και να παραδώσει τη σκυτάλη σε κάποιον καλύτερο (άγνωστη σκέψη για Σαμαρά), έχει οχυρωθεί πίσω από μία κλίκα τσακμακιών, τη γνωστή παρέα που αναφέρουν όλοι οι γνήσιοι Νεοδημοκράτες ...και προσπαθεί να κρατηθεί.

Περιμένει την καταστροφή της χώρας για τη δική του νεκρανάσταση.

Και όχι μόνο αυτό. Εσχάτως έχει εξαπολύσει επίθεση στον Κώστα Καραμανλή. Τώρα πια το κάνει εμφανώς, το κάνει ξεδιάντροπα... Δεν κρύβεται. Τον βάζει στο κάδρο των συνεργατών του... Τσίπρα.. Άθλιο, κι όμως αληθινό.

Και μιλώντας για αθλιότητα, πως θα ξεχάσουν οι Καραμανλικοί τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, που στις εκλογές του 2009 είχαν το μότο: «ψηφίστε ΠΑΣΟΚ να φύγει ο χοντρός»!!

Βέβαια οι ίδιοι συνεργάτες το 2009, έγλειφαν το Καραμανλικό μπλοκ για να κερδίσουν ψήφους απέναντι στη μισητή υποψήφια αρχηγό Ντόρα. Είχαν αναπτύξει τον αστικό μύθο πως η Ντόρα δεν χωνεύει τον Καραμανλή και άρα θα «κουρέψει» τους Καραμανλικούς από τα πόστα της τότε ισχυρής Ρηγίλλης.

Και βέβαια η ευθύνη των Καραμανλικών δεν είναι αμελητέα στο ότι τελικά «ξεγελάστηκαν» και έδωσαν λευκή επιταγή στον διαχρονικό ολετήρα της κεντροδεξιάς παράταξης. Δηλαδή τον στήριξαν στις εκλογές για την προεδρία της ΝΔ...

Σήμερα, για τον Αντώνη Σαμαρά ο μόνος δρόμος που του μένει, είναι η σύγκρουση... με πρόσχημα τη συμφωνία για να εκθέσει και να διχάσει.

Διαρρέει πως δεν θα την ψηφίσει και τελικά δεν θα το κάνει, με αφορμή τους νέους φόρους... αυτούς που δεν ψήφισε αυτός και δεν έκλεινε η συμφωνία...

Και θα συγκρουστεί ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί δεν πιστεύει σε καμία δημοκρατική διαδικασία. Για αυτό και έφτιαξε αυτή την κωμωδία του πολιτικού συμβουλίου. Για να αποφύγει την κοινοβουλευτική ομάδα ή την πολιτική επιτροπή όπου οι κλακαδόροι θα καθύβριζαν όποιον εξέφραζε αντίθετη άποψη.

Δεν θέλει ο Αντώνης Σαμαράς, να κριθεί σε ένα νέο συνέδριο γιατί θα πάει για πάντα στην πολιτική έρημο. Δεν θα το αντέξει αυτός, ούτε η παρέα του που έχουν ξεζουμίσει τη ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα συγκρουστεί με τον Κώστα Καραμανλή για να μην πάει στο Συνέδριο. Επιπλέον τώρα έχει και το λογότυπο στο χέρι, που σημαίνει και την έδρα στη βουλή (ασχέτως αν δεν πατάει ποτέ). Αλλά πως να ξεκινήσει από το μηδέν ένα νέο κόμμα τώρα στα γεράματα; Ποιος θα τον ακολουθήσει; Ούτε ο κωλοτούμπας Γεωργιάδης δεν θα το τολμήσει. Άρα θα μείνει εκεί που είναι ... και απλά θα διαγράφει.

Η στάση που θα κρατήσει ο τ. πρωθυπουργός, έχει διαφανεί από το επίσημο εργαλείο του, το λασπο-blog antinews όπου καθημερινά εξαπολύονται οχετοί για Καραμανλή, Παυλόπουλο και όταν υπάρχει όρεξη (υπάρχει πάντα) για Ντόρα και Δένδια.

Κονταίνουν και πνίγουν στο βούρκο των εμετών, όποιον μπορεί να αμφισβητήσει τον Kim Jong Un της Συγγρού.

Ημέρες 1993 θα ξαναζήσει η ΝΔ και το 15% που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις, σύντομα θα γίνει 5% και θα αναφέρεται σε ένα μικρό γκρουπούσκολο (αρέσει αυτή η λέξη στην παρέα) που θα παίζει μπάλα στο άδειο χρεοκοπημένο ...αλλά ανακαινισμένο κτίριο της Συγγρού.
Keywords
Αναζητήσεις
στο 15% η ν.δ.
Τυχαία Θέματα