''θα χαθει μια γενια νεων στην ευρωπη λογω της ανεργιασ''...

18:08 11/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Η κρίση, οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και ο «εφιάλτης» της ανεργίας, που έχει πάρει δραματικές διαστάσεις τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλη ...
την Ευρωπαϊκή Ένωση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ολιγόλεπτης συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο τελετής παρασημοφόρησης του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, στο προεδρικό μέγαρο.

Απευθυνόμενος στον κ. Γιούνκερ, ο Κάρολος Παπούλιας υπογράμμισε πως «ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μεγάλες θυσίες και δεν αντέχει άλλες», ενώ επισήμανε ότι «πρέπει να βοηθηθεί για να φτάσουμε
σε περίοδο ανάπτυξης και να πολεμήσουμε τις δραματικές διαστάσεις, που παίρνει η ανεργία των νέων, καθώς κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αναγνώρισε τις προσπάθειες των Ελλήνων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «οι Έλληνες έδειξαν μεγάλο θάρρος και θα ήθελα να υπάρξει χώρος για μια νέα Ελλάδα». Εκτίμησε για άλλη μια φορά ότι η χώρα «θα βρει τον δρόμο της ανάπτυξης» και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω το πότε, πιθανόν μέσα στο 2014 -συμμερίζομαι τις προβλέψεις της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδας και όχι του ΟΟΣΑ- και το μεγάλο πρόβλημα είναι το πρόβλημα της ανεργίας των νέων».

Ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε την ανεργία των νέων ως «πανευρωπαϊκό πρόβλημα» και σημείωσε ότι θα είναι κεντρικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014. «Έχουμε προβλέψει ήδη κεφάλαια ύψους 6 δισ. για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων από το 2014-2020. Αλλά η Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια ύφεσης δεν μπορεί να περιμένει κι άλλα τόσα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έφτασε στην Ηρώδου του Αττικού συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στη λιτή τελετή που ακολούθησε, τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος, «διάκριση ως ενός αληθινού φίλου της Ελλάδος, ο οποίος υπερασπίστηκε τα δίκαια του ελληνικού λαού», όπως είπε κ. Παπούλιας.

Πρόκειται για το ανώτατο παράσημο, που θεσπίστηκε από την Εθνική Συνέλευση το 1829 για να τιμηθούν όσοι είχαν συμβάλει στον Απελευθερωτικό Αγώνα το 1821.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα