''τα κερδη απο τα ελληνικα ομολογα εχουν περασει στην κυβερνηση''...

19:08 21/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας έχει μεταβιβάσει στη γαλλική κυβέρνηση τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της, διευκρίνισε σήμερα η Τράπεζα της Γαλλίας προσθέτοντας ότι "έχει μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της"...
Σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα
της Γαλλίας σημειώνει ότι έχει «ήδη μεταβιβάσει στη γαλλική πολιτεία» τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα με τη μορφή μερίσματος, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η κυβέρνηση «είναι υπεύθυνη για τη μεταβίβαση στην Ελλάδα του τμήματος του μερίσματος που αναλογεί στα έσοδα της κεντρικής τράπεζας από τα ελληνικά ομόλογα», επισημαίνει.

Τα κέρδη της κεντρικής τράπεζας το 2012 από τα ελληνικά ομόλογα έφτασαν τα 450 εκατ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, Christian Noyer.

Η τράπεζα δεν έκανε πάντως καμία αναφορά στο θέμα της μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων. Σημείωσε ωστόσο ότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες «απαγορεύουν τη νομισματική χρηματοδότηση των κρατών από τις κεντρικές τράπεζες».

Στο χθεσινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Οικονομικών προσπάθησαν να αποφύγουν τις ερωτήσεις για το ενδεχόμενο ενός χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα εν μέσω αναφορών ότι ορισμένες κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν αρνηθεί να μεταβιβάσουν τα κέρδη τους από τα ελληνικά ομόλογα καθώς και να μετακυλήσουν τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

Πηγή: capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα