Τα φυτα που καθαριζουν τον αερα στους εσωτερικους χωρους...

00:30 14/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Μέσα στο σπίτι και το χώρο εργασίας μας υπάρχουν ουσίες που μολύνουν τον αέρα και μάλιστα κατατάσσονται πολύ ψηλά στη λίστα των κινδύνων που απειλούν...
τη δημόσια υγεία.Το περιβάλλον των εσωτερικών χώρων είναι στατικό, με αποτέλεσμα οι ρυπαντές να συσσωρεύονται στον αέρα και τις επιφάνειες σε τεράστιες ποσότητες. Εάν ζούμε και εργαζόμαστε σε ένα τέτοιο περιβάλλον κινδυνεύουμε από το λεγόμενο «σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου», το οποίο εκδηλώνεται με τους συχνούς πονοκεφάλους, τη ζαλάδα, τη ναυτία και τους ερεθισμούς στα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη.
Τα καθαριστικά, τα συνθετικά υλικά αλλά
και τα ίδια τα έπιπλα απελευθερώνουν τοξικές ουσίες τις οποίες αναπνέουμε καθημερινά σε χώρους που δεν ανανεώνεται συχνά ο αέρας. Επίσης, βακτήρια και μύκητες εισέρχονται στα σπίτια και τα γραφεία όταν ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Environmental Health Perspectives, τοποθετώντας στρατηγικά στους εσωτερικούς χώρους συγκεκριμένα φυτά όχι μόνο θα κάνουμε την ατμόσφαιρα πιο ζεστή αλλά ο αέρας θα είναι πιο καθαρός και δε θα επιβαρύνει την υγεία μας.
Τα φυτά αυτά όχι μόνο καθαρίζουν τον αέρα, αλλά παράλληλα είναι ανθεκτικά σε έντομα και παράσιτα και δε χρειάζονται πολλή φροντίδα.
1. Χρυσάνθεμο (Chrysanthemum morifolium)

Εξαιρετικά αγαπητό και οικονομικό, το χρυσάνθεμο δεν προσφέρει μόνο αισθητική αναβάθμιση σε ένα χώρο. Απομακρύνει την αμμωνία, το βενζόλιο, τη μεθανάλη (φορμαλδεΰδη) και το ξυλόλιο.
2. Αράχνη (Chlorophytum comosum)

Αγαπά το φως και δε χρειάζεται πολύ πότισμα. Απομακρύνει ρυπαντές όπως η μεθανάλη και το ξυλόλιο.
3. Δράκαινα

Υπάρχουν περισσότερα από 40 είδη δράκαινας, οπότε είναι αρκετά εύκολο να βρείτε κάποιο που σας αρέσει. Όσοι έχουν κατοικίδια στο σπίτι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα φύλλα της είναι τοξικά αν ο σκύλος ή η γάτα τα φάει κατά λάθος. Η δράκαινα απομακρύνει το βενζόλιο, τη μεθανάλη, το ξυλόλιο και το
τριχλωροαιθυλένιο.
4. Μπενζαμίνη ή «κλαίουσα» (ficus benjamina)

Μπορεί να γίνει αρκετά ψηλό και το χώμα του πρέπει να στεγνώνει εντελώς ανάμεσα στα ποτίσματα. Απορροφά το βενζόλιο, τη μεθανάλη και το τριχλωροαιθυλένιο.
5. Σπαθίφυλλο (Spathiphyllum)

Ανθίζει κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες και δε χρειάζεται πολύ φως. Απομακρύνει την αμμωνία, το βενζόλιο, τη μεθανάλη και το τριχλωροαιθυλένιο.
Πηγή: onmed.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα