Τ. κουϊκ : εκλογες το 2019...

12:01 21/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Η παραμονή του ορίου 3% για είσοδο στη Βουλή αποτελεί «κόκκινη γραμμή»...
για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Real», ενώ σημείωσε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2019.
«Για εθνικούς λόγους πρέπει το 3% να μείνει», είπε, προσθέτοντας
ότι «μέχρι στιγμής η κυβέρνηση χειρίζεται πολύ καλά τα εθνικά ζητήματα».
Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, δεν υποκρύπτει συντόμευση των εκλογικών διαδικασιών».
«Αυτό το οποίο κάνει τώρα η Ν.Δ. είναι έγκλημα. Μου θυμίζει το παιδάκι που έχει κάτσει μέσα στο χωματόδρομο και του πήραν το τόπι και λέει "θέλω το τόπι, θέλω το τόπι"» ανέφερε ο κ. Κουίκ και διερωτήθηκε γιατί η Ν.Δ. θέτει θέμα εκλογών εν μέσω της τουριστικής περιόδου.
«Η Ν.Δ. μπαίνει πλέον σε μια κατάσταση έξω από τα όρια της πολιτικής πραγματικότητας» πρόσθεσε και εγκάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πόλωση του πολιτικού κλίματος, όντας -σύμφωνα με την πεποίθηση του κ. Κουίκ- «χειροπόδαρα δεμένος από το επικοινωνιακό επιτελείο του Σαμαρά το οποίο εξακολουθεί να διευθύνει τη Ν.Δ.».
Χαρακτήρισε επιπλέον «μονόδρομο» την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ επεσήμανε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν «σχέδιο που θα διαταράσσει το ενιαίο Κράτους - Εκκλησίας».
Σε ό,τι αφορά την οικονομία εκτίμησε ότι «σιγά -σιγά θα πάρει μπροστά», ενώ επικαλούμενος την πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, είπε ότι μέχρι το τέλος του 2016 τα capital controls θα έχουν αρθεί.
Ο κ. Κουίκ παραδέχθηκε ότι «η φορολογία αυτήν τη στιγμή δεν είναι ό,τι το καλύτερο», τονίζοντας ότι το καλύτερο όλων θα ήταν η θέσπιση χαμηλών φορολογικών κλιμάκων «όπως έχουν όλες οι γειτονικές μας χώρες».
Keywords
Τυχαία Θέματα