Συσταση εξεταστικης επιτροπης για την ερτ θα ζητησει ο συριζα...

22:59 28/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες «όλων όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και συνεχίζουν οι διαδικασίες...
που θα κοστίσουν στον έλληνα πολίτη, τον έλληνα φορολογούμενο, πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ» θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη εβδομάδα.
Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
από τα Χανιά, κατηγορώντας και πάλι την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να παρανομεί για δεύτερη εβδομάδα και δεν υλοποιεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για άμεση επαναλειτουργία της εκπομπής του δημόσιου σήματος της ραδιοτηλεόρασης».
Υποστήριξε ακόμη πως η κυβέρνηση προτίθεται να μην τηρήσει τους νόμους που διέπουν της εργαζομένους στην ΕΡΤ: «Θέλει δηλαδή και να σιγήσει η ΕΡΤ και να απολύσει 2,5 χιλιάδες εργαζόμενους και να μην καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις».
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τραγέλαφο, επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για «μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατία». Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν θα το αφήσει έτσι, επισημαίνοντας πως έχει ήδη ζητήσει η Βουλή να μείνει ανοιχτή, να έρθει το ταχύτερο δυνατό η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει και αφορά την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη πως η ΕΡΤ δεν κόστιζε στον έλληνα φορολογούμενο διότι δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό.
«Αντιθέτως» πρόσθεσε «το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσω από τις αποζημιώσεις, μέσω από τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τις συμβάσεις, τα συμβόλαια για την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων που δεν θα μεταδοθούν, μέσα από μία σειρά από συμβάσεις που καταγγέλλονται, θα είναι ένα υπέρογκο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο σε μία εποχή κρίσης».
Keywords
Τυχαία Θέματα